opties wc verbouwen

Wc verbouwen: kosten en opties op een rijtje

Je kunt in de situatie terecht komen dat je het toilet wilt gaan vernieuwen. Opties wc verbouwen zijn groot. Daarbij kan het zelf renoveren of verbouwen een mogelijkheid zijn. Maak daar eerst een goed plan voor. Ook bij dat kleine kamertje komt veel meer kijken dan je misschien in eerste instantie zou bedenken. Soms kun je alleen het sanitair vervangen, maar we gaan er in dit geval van uit dat we het hele toilet willen veranderen. Om een goed plan te kunnen maken moet je een aantal belangrijke zaken vooraf geregeld hebben. Ga showrooms bekijken voor de opties wc verbouwen. Kosten wc verbouwen kan zonder je goed voor te bereiden behoorlijk uit de hand lopen.kosten toiletrenovatie

Mogelijkheden wc verbouwen

Zelf wc verbouwen behoort tot de mogelijkheden. Voor zelf wc verbouwen moet je een goede planning maken. De opties wc verbouwen zijn groot, maar ook de kosten wc verbouwen kunnen behoorlijk verschillend zijn. Daarom is een goede planning noodzakelijk.

Bij de opties wc verbouwen komen zeker de tegels ter sprake. Wat voor tegels wil je gaan gebruiken? Je kunt grote tegels gebruiken, zodat het toilet groter lijkt of juist kleine voor een meer speelser karakter.

Wil je een hangend of staand toilet gebruiken? Het voordeel van een hangend toilet is dat de vloer vrij is, zodat de ruimte gemakkelijker schoon te maken is. Wanneer er een staand toilet heeft gestaan en je gaat over naar een hangende dan moet je de afvoer verleggen. Een toilet met aqua clean brengt meer kosten met zich mee, maar ze zijn wel ideaal. Zeker als je ouder wordt. Een dergelijk toilet waar geen wc-papier meer wordt gebruikt is de toekomst.

Wil je een fontein in de wc? Je moet kijken of je voldoende ruimte hebt om deze erin te plaatsen. Ook is de verlichting en afzuigsysteem belangrijk . Bij een afzuigsysteem kan een verlaagd plafond uitkomst bieden. Tegenwoordig worden de leidingen in de muur weggewerkt. Dat geeft het toilet een mooiere uitstraling. Er wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van een wand behangen in de wc.

kosten wc verbouwen

Werkzaamheden

Je begint met het sloopwerk. Wanneer de tegels in het cement zijn gezet dan zul je veel moeite moeten doen om ze zonder te veel beschadigingen van de muur te verwijderen.
Moeten de leidingen worden verlegd dan zul je sleuven moeten hakken in de muur om de leidingen weg te kunnen werken. Je moet kijken waar de aansluitingen komen van de watertoevoer en afvoer. Wanneer je alles hebt verwijderd, kun je het toilet gaan opbouwen. Je moet vervolgens het frame plaatsen voor het toilet. Daarna ga je het framewerk maken waartegen de wc wordt geplaatst. Het plaatwerk wat tegen het framewerk aankomt kun je van multiplex maken. Hierop kun je tegelen. Om de muren te tegelen moet je alles eerst glad aanstrijken. Zelf je eigen muur stucen is mogelijk door stucmortel te gebruiken. Dit is sterk genoeg voor tegellijm. Voordat je gaat tegelen moet je kijken hoe je met je tegels uitkomt. Zodra de tegels zijn geplaatst en gedroogd kun je gaan voegen. Daarna moet je al het sanitair plaatsen en aansluiten. Wanneer alles is geplaatst rest alleen nog het afkitten. Zie je daar tegenop laat er dan een vakman voor komen.

opties wc verbouwen

Kosten toiletrenovatie

De kosten wc verbouwen is afhankelijk van de materialen die je gaat gebruiken. Je hebt veel verschillende soorten sanitair en kranen. Een aqua toilet is veel duurder dan een gewone wc. Je kunt vooraf de kostprijs bepalen om een wc te renoveren. De kosten toiletrenovatie heb je dus zelf in de hand. De kosten wc verbouwen en mogelijkheden wc verbouwen kun je berekenen wanneer je de materialen in de showroom bepaald hebt.