Voor iedere klus is er de geschikte ladder

Voor iedere klus is er de geschikte ladder, dit zijn de opties

Het uitvoeren van de klussen in en rondom het huis, zijn in veel gevallen goed zelf te doen. Moet er echter op hoogte worden gewerkt, dan is het gebruik van een goede ladder onmisbaar, om veilig te kunnen werken. Een ladder die voldoet aan de EN-131 norm is dan een goede en verantwoorde optie.

Voor iedere klus een geschikte ladder

Om te kunnen bepalen welke ladder er nodig is, dienen de volgende vragen te worden beantwoord:

  • op welke hoogte wordt er gewerkt?
  • is de ladder voor professioneel of particulier gebruik?
  • is er een model dat jouw voorkeur heeft?
  • wilt je gebruik kunnen maken van de reformstand?

Voor iedere klus een geschikte ladder dus

Over het algemeen kan worden gezegd, dat voor inspectiewerkzaamheden een telescoopladder aan te raden is. Voorwaarde is wel dat het dan droog weer is en de werkruimte niet stoffig is.
Een vouwladder is heel goed mee te nemen in de auto, doordat deze een compact formaat heeft. Voor gevelwerkzaamheden is deze ladder goed te gebruiken.
Een driedelige ladder kan dusdanig worden uitgeschoven, dat gebruik op grote hoogte, hierdoor mogelijk wordt gemaakt. Deze ladder is goed op te bergen door de beperkte ruimte, die hij overhoudt na het inschuiven.
Voor gebruik op geringe hoogte is een dubbele ladder heel prettig. Stabiel en veilig door de dubbele raakvlakken op de grond.
Een enkele ladder is geschikt voor gebruik aan de gevel. Deze ladder heeft vaste vorm.

Voor scheuren in een muur weghalen is het aan te raden, eerst een handleiding door te nemen. Een goed begin is immers het halve werk. Als je scheuren in een muur weghalen lastig vindt, kan je uiteraard overwegen, dit uit te besteden.

Wc verbouwen

Een wc verbouwen, kan met behulp van een dubbele ladder heel goed worden uitgevoerd. Je werkt hier immers niet op grote hoogte. Een wc verbouwen moet echter niet onderschat worden. Bij het verbouwen zullen de oude tegels verwijderd moeten worden. Hierbij raakt de muur vaak beschadigd. Ook krijg je te maken met de waterleiding en de verlichting. Om een goed resultaat te bewerkstellingen, is het goed, van tevoren een goede planning te maken. Bepaal allereerst wat je aan de verbouwing wil spenderen. Kijk vervolgens hoeveel geld je aan de verschillende onderdelen wil spenderen.