scheuren in een muur wegwerken

Hoe kun je scheuren in een muur wegwerken? Gebruik deze handleiding!

Niets is er zo vervelend als scheuren in de muur. Niet alleen oogt dit lelijk, ook zijn scheuren in de muur plekken waar vocht en ongedierte in trekt. Gelukkig zijn er handige manier als je scheuren in de muur wegwerken wilt. Het verwijderen van scheuren in binnenmuur kan op diverse manieren. De beste methodes hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en neem binnenkort afscheid van die nare scheuren in binnenmuur.

Wegwerken van scheuren in muren met kit

Scheuren in de muur wegwerken begint met het wegsteken van pleisterwerk rond de scheur dat los zit of kruimelig is. Let er wel op, voordat je hiermee begint, dat er geen elektra in de buurt van de scheur zit. Als dit wel het geval is, moet je een elektriciën inschakelen. Een elektriciën inschakelen is nodig om de elektra veilig af te sluiten of te verplaatsen. Is het veilig rond de scheur, dan kun je het losse pleisterwerk rond de scheuren eruit steken. Dit kun je het beste doen met een plamuurmes. Krap met behulp van een verfkrabber de scheuren goed uit. Hierna is het belangrijk om de scheuren goed te ontvetten. Dit kun je het beste doen met een speciaal ontvettingsmiddel, zoals een verfreiniger.

scheuren wegwerken

Vul de scheuren op met kit voor scheuren in muur

Hierna is het tijd om de kit voor scheuren in muur in orde te maken. Hiervoor kun je terecht in de bouwmarkt, waar speciale poeders en soorten kit voor scheuren in muur te koop zijn. Kies wel voor een poeder of kit van hoge kwaliteit, zodat de scheuren in de muur wegwerken op een nette manier gedaan kan worden. Zorg ervoor dat de scheuren, voordat je het vulmiddel aanbrengt, nat is. Doe vervolgens het vulmiddel op een plamuurmes en vul de scheuren op met dit middel. Veeg met het plamuurmes net zo lang over de scheuren heen tot deze volledig zijn opgevuld.

Meermalen opvullen is noodzakelijk

Houd er rekening mee dat vulmiddelen na het aanbrengen en drogen altijd nog gaan krimpen. Daardoor zullen er in eerste instantie nieuwe scheuren ontstaan. Herhaal dan het vullen van de muur zoals hiervoor beschreven. En doe dit net zolang tot de scheur goed is opgevuld en er geen nieuwe scheuren in de muur meer ontstaan. Vaak is twee tot drie keer vullen afdoende. Als het middel volledig is uitgedroogd, moet de muur nog opgeschuurd worden voor een mooi resultaat.