veilig-klussen

Pas op tijdens je klus! Met deze tips kun je ongevallen voorkomen tijdens het klussen

In de huidige tijd kiezen steeds meer mensen voor een grote of kleine verbouwing. Of het nu gaat om het compleet renoveren van een oud huis of het plaatsen van een aanbouw bij een nieuwbouwwoning, gevaar ligt altijd op de loer. Ga daarom altijd voorzichtig aan de slag en gebruik vooral de juiste materialen. Hiermee zorg je voor het beste klusresultaat en blijf je zelf veel veiliger.

Zorg voor de juiste gereedschappen en materialen

Het gebruik van goede gereedschappen en materialen is van groot belang voor het slagen van je project. Investeer daarom in goed spul waar je op kunt vertrouwen. Natuurlijk kun je professioneel gereedschap ook altijd lenen of huren. Zeker als je de hoogte in gaat, is het belangrijk om een stabiele basis te hebben. Zorg daarom altijd voor een geschikte ladder of zet een steiger in. Weet je niet precies wat je nodig hebt? Vraag dan om advies, bijvoorbeeld bij een verhuurspecialist voor ladders en steigers. Je vindt er altijd wel eentje bij je in de buurt. Door een stevige ladder te gebruiken ben je er zeker van dat hij niet plotseling inklapt of omvalt, met alle nare gevolgen van dien.

Jouw veiligheid staat voorop

Naast goed gereedschap is ook je persoonlijke veiligheid van groot belang. Je gaat juist aan de slag met een project omdat je er straks van wilt genieten. Gebruik daarom altijd de juiste beschermers, zoals een veiligheidsbril, stevige klushandschoenen en super stabiele veiligheidsschoenen. Een veiligheidsbril zorgt ervoor dat je ogen (een zeer kwetsbaar onderdeel van het menselijk lichaam) goed beschermd zijn tegen onder meer splinters en scherven. Veiligheidsschoenen met een extra stevige neus zorgen ervoor dat je voeten tegen een stootje kunnen, bijvoorbeeld wanneer er een balk of cementblok op je tenen valt.

Klaar voor de start

Heb je een mooi klusplan opgesteld voor je verbouwing? Dan is het alleen nog maar zaak om alle benodigdheden in huis te halen! Denk hierbij aan de vereiste bouwmaterialen, maar vooral ook aan de genoemde zaken als veiligheidsschoenen en een geschikte ladder. Extra gezellig wordt het wanneer je een aantal vrienden mee laat klussen. Natuurlijk moeten ook zij zorgen voor de juiste bescherming. Dan zijn jullie helemaal klaar voor de start van je nieuwe project!