draag veiligheidsschoenen

Nu je voor werk regelmatig op bouwplaatsen komt draag je veiligheidsschoenen

Als fotograaf heb je creatief moeten inspringen op de gevolgen die het coronavirus voor jouw werk betekende. Waar je voorheen vooral uiteenlopende evenementen fotografeerde, is die tak nagenoeg tot stilstand gekomen over de afgelopen maanden. Publieke evenementen waarbij grote hoeveelheden mensen samen komen zijn compleet verboden en onmogelijk, te meer er nu een tweede lockdown is afgekondigd. 

Je bent echter verder rond gaan kijken naar mogelijkheden om toch je vak uit te kunnen blijven oefenen en zodoende ben je steeds vaker op bouwprojecten te vinden, waar je de voortgang en het uiteindelijke resultaat van verschillende projecten op de gevoelige plaat vast legt. Het is bijzonder interessant en je bent het gros van de tijd helemaal alleen en in de buitenlucht aan het werk, zodat je je taken probleemloos, op je gemak en vrijwel 100% coronaproof kunt uitvoeren. 

Degelijke werkschoenen waren een must toen je in de constructie terecht kwam

Je hebt wel wat moeten investeren in extra materiaal, om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen leveren. Zo heb je extra lampen gekocht om ook in de schemering en de avonduren probleemloos door te kunnen werken en extra effecten te creëren. Een mooi uitgelicht huis tegen een prachtige zonsondergang doet het natuurlijk altijd goed bij je klanten, die hun projecten graag zo mooi mogelijk gepresenteerd willen zien. 

Omdat je vaak op actieve bouwplaatsen aan het werk bent, heb je daarnaast ook zwarte werkschoenen gekocht. Het was in het begin bijna fout gegaan, toen een blok cement van twee hoog bijna op je voet landde. De schrik zat er toen zo goed in, dat je niet wilt nadenken over wat er had kunnen gebeuren als dat zware blok boven op je sportschoen met daarin je enige rechtervoet was beland. 

Je kiest voor degelijke werkschoenen met de hoogste veiligheidsnormering

Zodoende dat je bij het zoeken van passend schoeisel op zoek bent gegaan naar speciale veiligheidsschoenen die wel tegen een stootje kunnen. Er zijn speciale veiligheidsnormeringen voor werkschoenen, van S1 en S2 tot S3. S3 is daarbij de hoogst mogelijke veiligheidsnormering. S3 Werkschoenen zijn daarom de meest aangewezen vorm om je voeten te beschermen op een bouwplaats waar een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. 

Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Er kan ergens per ongeluk iets vallen en naar beneden komen, maar ook het losschieten van een steigerbalk of een slecht gebalanceerde cementemmer kunnen al snel een hoop leed veroorzaken als deze je voeten raken en deze zijn niet afdoende beschermd tegen dit soort onverwachte omstandigheden.

Standaard moeten deze schoenen aan bepaalde eisen voordoen, zoals een bepaalde hoogte en een beschermende neus. Er moet een gewicht van 20 kg van een meter hoog op kunnen vallen zonder dat deze breekt. Een de beschermende neus van een veiligheidsschoen moet daarnaast ook een indeukresistentie hebben van minimaal 15.000 newton. Daarmee garandeer je je er in de meeste gevallen toch zeker wel van, dat je tenen op een degelijke manier beschermd blijven!