Wat is een modulair huis en wat zijn de voordelen

Wat is een modulair huis en wat zijn de voordelen?

Denk je erover om een ​​huis te bouwen, maar denk je niet dat je de tijd, energie of middelen hebt om die taak uit te voeren? Modulaire woningen zijn een uitstekende oplossing voor mensen die een druk leven hebben, maar toch een gloednieuw huis willen. Een modulair huis is een in de fabriek gebouwde woning die je op de bouwplaats in elkaar zet. Deze huizen worden meestal in secties of modules gebouwd en vervolgens naar het perceel getransporteerd, waar de bouwer ze voltooit. Lees snel verder voor meer informatie over modulaire huizen, hun nadelen en nog veel meer!

Wat is een modulair huis?

Een modulair huis is een huis dat op de ene locatie is gebouwd en vervolgens naar een andere locatie wordt getransporteerd voor montage. Je kunt een modulaire woning ontwerpen zoals je dat wil, volgens het standaardontwerp van de fabrikant of met een plan op maat. Een modulaire woning is niet hetzelfde als een stacaravan. Modulaire woningen zijn permanent en kunnen niet van de bouwplaats worden verplaatst als ze eenmaal op de fundering zijn bevestigd.

Waarom zijn modulaire huizen zo belangrijk?

Modulaire woningen zijn zo belangrijk omdat ze enorm efficiënt zijn. Ze kunnen minder kosten dan traditioneel gebouwde huizen, maar volgen ook nauwkeurig de bouwvoorschriften. Als gevolg hiervan kun je veel tijd, planning en geld besparen door een prefab-huis te kiezen.

Het belangrijkste voordeel van een modulaire constructie is dat deze huizen worden gemaakt in een gecontroleerde omgeving in een fabriek of assemblagelijn. Deze productiemethode elimineert de weersproblemen die traditionele bouwplaatsen kunnen teisteren, zoals regen, sneeuw, koud weer, wind of hitte. Bovendien zijn ze nauwkeuriger en uniformer dan traditioneel gebouwde huizen omdat ze zijn gebouwd door gespecialiseerde ambachtslieden. Omdat veel modulaire huizen vergelijkbare onderdelen hebben, kunnen deze vakmensen nauwkeurige, hoogwaardige onderdelen voor huizen maken en hebben ze heel veel expertise in huis.

een modulair huis en de voordelen

Beter dan traditionele huizen volgens verschillende statistieken

In sommige opzichten zijn modulaire huizen beter dan traditionele huizen. Dit is waarom:

– Sneller bouwen: modulaire huizen worden in fabrieken gebouwd, dus ze hebben minder last van het weer en kunnen sneller worden gebouwd dan normaal gebouwde huizen. Een fabrikant kan in slechts een paar weken een modulair huis maken.

– Minder materiaal afval: omdat deze huizen binnen zijn gebouwd en niet onderhevig zijn aan weer vertragingen (en gerelateerd afval), kunnen modulaire huizen het afval tot 90% verminderen.

– Duurzamere funderingen: modulaire huis componenten worden tijdens de constructie versterkt met staal en extra hout om ze sterker te maken dan standaard constructiemethoden.

Verbeteringen in de loop van de tijd

De modulaire woningen zijn tot 50% energiezuiniger dan traditionele woningen. Bovendien kunnen ze harde wind verdragen omdat ze bestaan ​​uit hoogwaardige materialen zoals staal, beton en geconstrueerd hout (veel multiplex).

Aanpasbaarheid

Modulaire woningen zijn in hoge mate aanpasbaar. Binnen die vier muren kun je vrijwel alles aanpassen wat je maar wilt! Je kunt ervoor kiezen om de plattegrond, binnenafwerkingen, buitenafwerkingen en energiezuinige upgrades zoals zonnepanelen of een windturbine te wijzigen. Je kunt het helemaal naar je eigen wensen maken!

Vloeren

Als het gaat om de modulaire huisvloer, is laminaat een van de beste opties. Laminaatvloeren zijn in de loop der jaren enorm verbeterd en kunnen nu steen of andere natuurlijke materialen nabootsen, terwijl je een gemakkelijk schoon te maken oppervlak krijgt dat jarenlang meegaat.

Wat is een modulair huis

Muren

Als het om muren gaat, heb je verschillende opties die het verschil kunnen maken in de look en feel van je huis. Vinyl gevelbeplating is bijvoorbeeld relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, met veel kleuropties. Cementboard gevelbeplating is duurder dan vinyl, maar biedt ook meer duurzaamheid en kan in elke kleur worden geverfd.

Dakbedekking

Schindeldaken zijn vooraf goedkoper, maar moeten mogelijk eerder worden vervangen dan metalen daken. Metalen daken zijn echter duurder en luider tijdens regenbuien, maar ze gaan doorgaans langer mee.

Interieur ontwerp

Wist je dat je het interieur van je huis kunt ontwerpen, tot en met de vloer, muurkleuren en apparaten? Zo kun je je droomhuis bouwen en realiseren met een modulair huis. Dus waar moet je aan denken bij het aanpassen van het interieurontwerp van een nieuwe modulaire woning? Wat zijn de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van een kamer op een manier die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt? Hier zijn een paar tips:

Bedenk welke activiteiten in de ruimte zullen plaatsvinden, wordt dit een kamer waar je gasten ontvangt, of wordt het een gezellig toevluchtsoord uit het dagelijks leven? Wat voor soort activiteiten denk je dat daar plaatsvinden als het meer een vermakelijke ruimte is? Hoe groot worden de feesten?

voordelen van een modulair huis

Vergeet het meubilair niet, maar focus bij het ontwerpen van het huis al op kleuren, behang en verlichtingsarmaturen. Meubels zijn echter een integraal onderdeel van elk kamerontwerp. Bedenk dus goed hoeveel meubels je nodig hebt, hoe je het wilt inrichten en hoe het eruit moet gaan zien!

Lees ook: Je huis verbouwen? Denk aan groen!