gereedskapjes

Je huis verbouwen? Denk aan groen!

Er worden ieder jaar honderdduizenden woningen verbouwd. Dit is ook hartstikke goed te begrijpen. Hoe meer jij zelf aan de woning verbouwd hebt, hoe meer de woning ook zal voelen als jouw woning. Als je anno 2021 je woning wilt verbouwen, dan is het belangrijk om dit te doen met het milieu in je achterhoofd. We moeten de wereld met zijn allen vergroenen en als jij daar in je verbouwing aan kan bijdragen, dan moet je dit zeker doen. In deze blog geven we je daarom enkele tips rondom het verbouwen van jouw woning die ook bijdragen aan de verbetering van de planeet!

Groene toepassingen

Een verbouwing is het ideale moment om groene toepassingen in de woning te verwerken. Denk hierbij aan zonnepanelen op je woning of een laadpaal om een elektrische auto op te laten. Het liefst combineer je ze natuurlijk beiden waardoor je je auto kunt opladen met energie die je zelf hebt opgewekt via de zonnepanelen. Op deze manier draag je niet alleen direct bij aan het milieu maar bespaar je ook nog eens enorm veel geld! De stroom die van de zonnepanelen afkomt is namelijk stukken goedkoper dan de stroom die het net levert. Het auto thuis opladen wordt hiermee een ontzettend aantrekkelijke optie! Het is natuurlijk een behoorlijke investering om deze beide groene toepassingen in de woning te installeren, maar op de lange termijn zul je hier enorm veel profijt van hebben. Doordat je auto thuis spotgoedkoop kan worden opgeladen met een laadpaal van bijvoorbeeld Laadkompas betaal je zo goed als niks meer voor de kilometers die je aflegt in de auto.

Duurzame materialen

Als je tijdens de verbouwing enkel voor duurzame materialen kiest, dan zal de verbouwing al een stuk groener zijn dan wanneer je dit niet doet. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de verduurzaming van materialen. Het aantal bedrijven groeit hard en daarmee ook de toegankelijkheid van deze materialen. Je vindt met enkele simpele zoekopdrachten in Google al snel verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Voor nagenoeg alles is tegenwoordig al een duurzame oplossing! Denk hierbij aan duurzame wanden, duurzame verf of duurzaam meubilair!