hier moet je aan denken bij de aanschaf van een spiegel voor in de badkamer

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een spiegel voor in de badkamer?

Dus je hebt zojuist een prachtige nieuwe spiegel voor je badkamer gekocht en je bent enthousiast om hem op te hangen en het effect te bewonderen dat het op de ruimte heeft. Maar wacht! Hoe hoog moet je de spiegel ophangen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, die we hieronder zullen uitlichten.

Bepalen hoe hoog je een spiegel moet hangen

Jouw lengte is misschien wel de belangrijkste factor om te overwegen bij het bepalen hoe hoog een badkamerspiegel moet worden opgehangen. De spiegel moet vooral functioneel zijn. Dat betekent dat als je ervoor staat, je gezicht in het volle zicht moet zijn, vlakbij het midden van de spiegel. Als je bijzonder lang of klein bent, mag de spiegel de bovenkant van je hoofd of je kin niet afsnijden. Probeer het midden van de spiegel rond de gemiddelde ooghoogte te plaatsen voor de mensen die hem gaan gebruiken. In een kinderbadkamer moet je waarschijnlijk de spiegel lager ophangen dan in een badkamer die door volwassenen wordt gebruikt.

Tenzij je een volledige wandspiegel installeert die zich uitstrekt over een groot deel van de muur, is het het beste om de spiegel een stukje boven de kraan te plaatsen. Dit helpt niet alleen de spiegel er goed uit te laten zien, maar het helpt ook spatten te voorkomen die je anders elke keer moet wegvegen.

Vergeet de verlichtingsarmaturen niet

Als je aan de wand gemonteerde lampen boven de spiegel hebt (of aan het plafond dicht bij de spiegel), dan moet je mogelijk de hoogte van de kraan buiten beschouwing laten. Centreer in plaats daarvan de spiegel tussen de bovenkant van de kranen en de verlichtingsarmaturen.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een spiegel voor in de badkamer

Vorm en grootte zijn belangrijk

Rechthoekige en vierkante spiegels moeten verticaal boven de kraan worden gecentreerd, maar elke vorm kan een ander horizontaal midden hebben. Welke manier je ook kiest om ze op te hangen (staand, liggend of vierkant) probeer ervoor te zorgen dat je dezelfde hoeveelheid ruimte boven de spiegel hebt. Voor ronde spiegels moet je ze horizontaal o p dezelfde manier centreren, zodat ze er mooi uitzien tussen de kranen en de verlichtingsarmaturen of het plafond. Wanneer je ze echter verticaal centreert, zorg er dan voor dat het laagste deel van de curve gecentreerd is op de kraan.

Denk aan muur ruimte- en ontwerp

Bij het kopen van spiegels moet je natuurlijk meten hoeveel wandruimte je hebt. Zorg ervoor dat je er rekening mee houdt of je één of twee spiegels nodig heeft voor het geval je een dubbele wastafel hebt. Denk bij het nemen van deze metingen ook aan het wandontwerp. Als jouw badkamer bijvoorbeeld gedurfd, kleurrijk behang heeft, wil je misschien kleinere spiegels zodat je meer van het patroon kunt laten zien. Op effen gekleurde muren kun je gerust voor een grotere spiegel gaan.