badkamer renoveren

Je badkamer renoveren? We geven je enkele tips!

Bent u van plan om je badkamer te renoveren, maar weet u niet hoe? Maak u geen zorgen, we zullen een paar tips geven die u zullen helpen bij het proces. Badkamerrenovatie is belangrijk omdat met de tijd stijl, structureel ontwerp en badkamer apparatuur oud worden. Het renoveren van uw badkamer kan ontmoedigend lijken als u zich een indeling voorstelt, maar vervolgens geen idee heeft hoe u deze kunt realiseren. 

Wij helpen u de badkamer van uw dromen te creëren. Als u erover nadenkt om veranderingen in uw huis aan te brengen, is het gebruikelijk om te beginnen met een badkamerrenovatie. Niet alleen omdat het een kleine ruimte is, maar ook omdat het een van de meest gebruikte kamers in huis is! Bovendien is het structurele ontwerp van een badkamer in oudere huizen soms onpraktisch en krap. 

Het is mogelijk om een ​​complete badkamerrenovatie uit te voeren of om alleen bepaalde elementen te veranderen. Het vervangen van een badkuip door een douche of het installeren van een nieuwe wastafel zijn veel voorkomende veranderingen, maar een badkamerrenovatie omvat andere praktische zaken zoals ventilatie en badkamertegels leggen. We geven u enkele tips om de renovatie van uw badkamer te optimaliseren.

Kosten voor badkamerrenovatie

De meeste mensen maken zich zorgen over de renovatiekosten, omdat dit probleem vaak wordt gehyped. De prijs hangt af van persoonlijke voorkeur, maar gemiddeld kost een badkamerrenovatie ongeveer € 4.500,- als u het bestaande leidingwerk behoudt.

Bespaar niet te veel op de kosten

Als u een krap budget heeft, kunt u besparen op elektrische apparaten en badkamerstijl. U kunt oude producten behouden als ze nog bruikbaar zijn, maar u hoeft niet te besparen op kosten voor noodzakelijke artikelen zoals badkuipen en douches. Goedkope producten kunnen je blijven achtervolgen. Besteed het extra geld als je kunt om kwaliteitsproducten te kopen die vele jaren meegaan.

Plan een lay-out 

Het is uiterst belangrijk om een ​​lay-out te bedenken en u daar vervolgens aan te houden. Als u steeds van gedachten verandert, zal het u nooit lukken om uw grote plannen uit te voeren! Praat met een elektricien, tegelzetter en andere werknemers over uw verbouwing en ga aan de slag!

Sanitair voor het betegelen

Om ervoor te zorgen dat uw sanitair correct is geïnstalleerd, kiest u een wastafel, badkuip en toilet voordat u gaat pleisteren of badkamertegels leggen. U kunt ervoor kiezen om uw vorige badkamer apparatuur te behouden om geld te besparen. Als u een complete badkamerrenovatie plant en het sanitair is oud, geef dan wat meer uit en vervang het door nieuw sanitair. Het vervangen van de leidingen in een badkamerrenovatie moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerde technicus, maar het stelt u in staat om de opstelling van de apparatuur te heroverwegen en deze opnieuw te installeren voor een betere functionaliteit.