Tips om je zolder slim te benutten

De zolder is toch wel een beetje een aparte ruimte. Het is vaak anders dan alle andere kamers. Meestal wordt de zolder alleen gebruikt om de spullen die je niet nodig hebt op te bergen, zoals een kunstkerstboom buiten het kerstseizoen of spullen voor de wintersport. Dit vinden wij zonde, want met de juiste ideeën kan je van je zolder een volwaardige kamer maken. In dit artikel bespreken wij een paar mogelijkheden om jou zolder om te toveren tot een volwaardige kamer.

Een extra slaapkamer

Een van de meest voorkomende manieren om de zolder goed te gebruiken is om er een slaapkamer van te maken. Het is slim om de kamer niet al te vol te zetten, zeker wanneer er een schuine kant is. De kamer lijkt dan al kleiner en wanneer je deze vol zet met spullen wordt de slaapkamer snel druk en onrustig. Het is daarnaast ook slim om te kiezen voor rustige kleuren. Wanneer de zolder een kleine ruimte is kan je het beste voor wit kiezen, dit laat de ruimte groter lijken. Elke kleur kan een bepaald gevoel creëren, dus zorg dat je weet welke kleur jij wilt gebruiken.

Lounge of hobbykamer

Een tweede manier om je zolder slim te benutten is om hier een lounge- of hobbykamer van te maken. Even lekker tot rust komen door een film of serie te kijken in je eigen loungekamer of door met je handen aan de slag te gaan in een hobbykamer. Daarvoor kan de zolder uitkomst bieden. Wanneer je deze slim inricht, door bijvoorbeeld een tv op te hangen of kastjes te gebruiken waarin alle gereedschappen netjes zijn opgebergd, kan je de ruimte optimaal gebruiken.

Maak er een kantoorruimte van

Een andere manier om de zolder goed te gebruiken is om er een kantoorruimte van te maken. Vaak heb je op een zolder niet veel plek voor meer dan een bureau, een stoel en een computer, dus ook geen afleiding. Een zolderkamer kan soms heel donker zijn, dus hang genoeg lampen op zodat jij het licht hebt wat je wilt. Doe wel eerst goed onderzoek naar welke lampen je het mooist maar vooral het fijnst vindt en zorg dat je een goede Makita schroefmachine gebruikt wanneer je de lampen gaat ophangen.

Hopelijk heb je met deze tips een goed beeld wat je allemaal kunt doen met een zolderkamer. We wensen je in ieder geval veel klusplezier.