Tips voor het ophangen van een tv

Heb je een nieuwe tv gekocht? Mooi! Natuurlijk wil je hem dan wel een prachtig plekje in je interieur geven. Een moderne tv is in de meeste gevallen voorzien van een beugelsysteem, waarmee je hem gemakkelijk aan de wand kan bevestigen. Of hij nu terecht komt in de woonkamer of juist in je slaapkamer, met deze tips hang jij je nieuwe tv prachtig en professioneel op!

1. Kies de juiste plek voor het bevestigen van je tv

In de meeste woningen krijgt de tv een zeer prominente plek. Dat is handig, want we kijken er meestal wel een paar uur per dag naar. Vaak kan het ook gewoon niet anders, want de moderne tv is een enorme apparaat dat nauwelijks weg te werken valt. Tenzij je hem natuurlijk in een kast verstopt. Wil je dat niet? Dan is er natuurlijk altijd de tv beugel, waarmee je het toestel stevig aan de muur kan verankeren. Zorg er wel altijd voor dat je de juiste plek kiest. Dat wil onder meer zeggen: hang je tv op voldoende afstand. Als je dicht op je tv zit of er juist te ver vandaan zit kun je pijnlijke ogen krijgen. Veel tv’s liggen zo tussen de 32 inch en 42 inch. Tussen de 2 en 2,5 meter kijkafstand is hierbij aan te raden.

2. De wandbeugel waterpas bevestigen

Door middel van een wandbeugel kun je het toestel heel netjes en overzichtelijk ophangen. Vaak kun je overtollige snoeren aan de achterkant mooi uit het zicht opbergen, waardoor het geheel niet meer rommelig oogt. Vaak wordt er bij een wandbeugel een mal geleverd waarop precies staat aangegeven op hoeveel afstand je de boorgaten in de muur moet aanbrengen. Ga je boren? Zorg er dan altijd voor dat je dat waterpas doet, zodat je tv straks helemaal recht komt te hangen. Schroef daarna de wandbeugel vast, maar doe dit niet al te strak. Als je dan nog iets moet aanpassen is dat zo sneller gebeurd.

3. Je tv netjes ophangen aan de wandbeugel

Hangt de tv beugel helemaal netjes, stabiel en recht aan de wand? Dan is het tijd voor je tv. Maak eerst de bevestigingsstrips aan het toestel vast en hang de tv daarna op de juiste plek. Doe dit als het even kan met z’n tweeën, zodat één persoon het toestel vast kan houden en de ander ervoor kan zorgen dat de tv goed aan de beugel vast komt te zitten. Hangt de tv mooi? Dan is het tijd om lekker op de bank te ploffen en te genieten van de mooiste films en series op je nieuwe tv!