Voor iedere klus is er de geschikte ladder

Kamer verven? Volg dit stappenplan om grondig te werk te gaan

Als uw huismuren er overdreven verouderd en saai uitzien, wilt u soms gewoon de penselen oppakken en de muren zelf schilderen. Als u serieus overweegt om uw huismuren zelf te schilderen, moet u heel voorzichtig zijn. Gelukkig voor hebben we precies de juiste tips voor u. Dus mocht u zich afvragen hoe u een muur moet schilderen, dan is hier ons stappenplan.

Stap 1: Maak u klaar

Als u eenmaal je actieplan klaar hebt, verzamel dan alle essentiële zaken. Van de juiste hoeveelheid verfkleur tot de juiste uitrusting tot basisgereedschap. Verzamel alles voordat u aan de slag gaat. Het beste zou zijn om ruim van tevoren een checklist te maken met dingen die u nodig heeft.

Stap 2: Tape en bescherm

Gebruik een schilderstape om alles te bedekken dat u niet wilt schilderen. Bescherm de bekleding aan de boven- en onderkant van de muur en rond deuropeningen en ramen.

Stap 3: Bereid de muren voor

Voer een grondige inspectie van uw huismuren uit. Als u afbrokkelende verf, gaten, scheuren, schilfers of andere tekenen van schade opmerkt, moet u deze eerst behandelen. Schuur en schraap deze oneffenheden weg om een gladde muur te krijgen voordat u een nieuwe laag primer aanbrengt.

Stap 4: Verven met White-wash

Zodra de muren klaar zijn, gaat u verven met white-wash basis van uw muurtype en uw doel. Giet voldoende primer in een bakje zodat het bijna de put naar de bodem van de bak vult. Rol de primer op de muur. Breng een gelijkmatige laag aan van de vloer tot het plafond en bedek de muren volledig. Als het gaat om de checklist voor het schilderen van een muur thuis, is het aanbrengen van een primer cruciaal.

Stap 5: Verf met de hand voor precisie

Meng de verf grondig met een stuk houten stok of met een elektrische mixer. Begin met de hand te schilderen bij de bekleding. Doop de punt van je penseel ongeveer 5 cm in de verf en laat het overtollige water eraf druipen. Borstel de verf vervolgens samen met de tape op de muur.

Stap 6: Verf met een roller voor afwerking

Schilder nu het hele oppervlak van de muur met een brede roller. Gebruik uw roller om verf vanaf het plafond naar beneden aan te brengen. Wacht 2-4 uur om de vacht te laten drogen. Als je een diepere tint op de muren nodig hebt, voeg dan op dezelfde manier een nieuwe laag toe.