zo moet je je huis schilderen

Hoe vaak moet je je huis schilderen?

Als je muren een beetje groezelig beginnen te worden, de kleur verouderd is of je buitenkant niet meer de uitstraling heeft die het ooit had, vraag je je misschien af ​​of het tijd is om een ​​nieuwe verflaag aan te brengen. We vinden het vervelend om het je te vertellen, maar de kans is groot dat je dan al veel te laat bent.

De truc om geld te besparen als het gaat om het schilderen van je huis, is het plannen van een verfbeurt voordat het een probleem wordt… niet erna. Om precies te achterhalen wanneer dat is, hebben we onderstaand artikel geschreven, wat licht werpt op hoe vaak mensen zowel hun interieur als exterieur zouden moeten schilderen.

Tekenen dat je huis opnieuw moet worden geverfd

Zoek op binnenmuren naar tekenen van slijtage, zoals afgebroken hoeken, deuken en andere factoren veroorzaakt door druk verkeer. Scheuren in stucwerk, gipsplaat en gips zijn extra tekenen dat het tijd is om opnieuw te schilderen.

Het is één ding om een ​​frisse look voor de buitenkant van je huis te willen, maar het is een ander ding als je een gebarsten gevel, verroest metaal of ruw hout aantreft, of als je verf vervaagt of afbladderend is: allemaal tekenen dat je de buitenverf moet opfrissen.

Hoe vaak moet de buitenkant van een huis worden geschilderd?

Vanwege natuurlijke elementen slijt buitenverf sneller en moet vaak om de 5 tot 10 jaar opnieuw worden geverfd. Dat gezegd hebbende, er zijn twee factoren waarmee je rekening moet houden. De eerste is dat een of twee kanten van je huis de dupe worden van schade door de zon, wat betekent dat ze waarschijnlijk aandacht nodig hebben vóór de andere kanten. De tweede is dat je van plan moet zijn om op tijd te schilderen in plaats van te wachten op tekenen van slijtage. Je wilt niet wachten tot je verf op verschillende plaatsen afbladdert voordat je een huisschilder belt. Als dit vroeg wordt opgemerkt, vermindert dit de hoeveelheid voorbereidend werk, zoals schrapen en schuren, en kan het je mogelijk geld besparen.

Hoe vaak moet je een huis schilderen

Hoe vaak moet een interieur opnieuw worden geverfd?

Het interieur van een huis kan veel langer meegaan dan het exterieur omdat het niet wordt blootgesteld aan de elementen van de natuur, zoals wind, sneeuw, regen, grote temperatuurschommelingen en de zon. Hoewel we meestal zien dat huiseigenaren om de 5 tot 15 jaar een verf verversing van het interieur doen, is dit voornamelijk te wijten aan het willen van een verandering in kleur in plaats van aan slijtage.

Zoals met zowat alles, zijn er enkele uitzonderingen. Als je huis bijvoorbeeld is geverfd met een ondermaats verfproduct of als jouw gezin kinderen en huisdieren heeft, aangezien een druk dagelijks leven om een extra verfbeurt kan vragen.

Hoe je de levensduur van de verf verlengt

Als de buitenkant pas drie jaar geleden opnieuw is geverfd en je ziet nu al de tekenen dat er in de nabije toekomst een verfbeurt komt, dan ben je misschien ten prooi gevallen aan enkele van deze valkuilen bij het verven.

Vertrouw op hoogwaardige verf

Binnenhuis raden we aan om muren in een vlakke of matte afwerking te schilderen en satijn of halfglans op de kozijnen en deuren. De belangrijkste factor om ervoor te zorgen dat de verf er voor de lange termijn in zit, voor zowel het interieur als het exterieur, is echter het vermijden van ondermaatse verf.  Het gebruik van een hoogwaardig product zorgt voor een hogere wasbaarheid, duurzaamheid en uiteindelijk een langere levensduur.

Hou het schoon

Natuurlijk moeten gebieden met veel verkeer waar kinderen en huisdieren hun sporen hebben achtergelaten vaak eerder vroeg dan laat opnieuw worden geverfd. Door een hoogwaardig product te kiezen, kun je de levensduur van de verf verlengen, zodat de rommel routinematig kan worden opgeruimd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over afbladderende verf of voortijdige slijtage.

Hoe vaak moet je je huis schilderen

Zorg ervoor dat je bij het wassen van de binnenmuren een niet-schurende doek met een milde zeep gebruikt, aangezien het gebruik van een schurend materiaal de verf kan beschadigen. Voor het reinigen van muren is een zachte, synthetische spons of een microvezeldoek ideaal. Er moet ook zorg worden besteed aan de buitenkant van het huis in de vorm van een keer per jaar routinematig wassen. Dit verkleint het risico dat verontreinigingen zoals meeldauw de verf aantasten.

Lees ook: De juiste voorbereiding om een huis te schilderen