Hoe kun je piepende vloeren repareren

Hoe piepende vloeren te repareren

Als het gaat om vloeren die kraken en piepen, heb je twee keuzes: leren leven met de ‘charme’ en het ‘karakter’ van je huis, of het probleem oplossen. Wij zijn fan van het laatste, omdat het repareren van piepende vloeren (net als het repareren van alle huishoudelijke piepjes) meestal een snel en makkelijk proces is.

Het moeilijkste deel van het oplossen van veelvoorkomende piepgeluiden is het bepalen van de oorzaak van het piepen. Sommige piepjes komen en gaan met de seizoenen, terwijl andere blijven bestaan. De meeste piepjes zijn onschadelijk, maar sommige kunnen wijzen op grotere problemen die zich onder je vloer bevinden. Ongeacht de oorzaak van de piepende vloer, we hebben precies uitgesplitst hoe je het gepiep kunt vinden, de oorzaak kunt achterhalen en het probleem voorgoed kunt oplossen.

Snelle oplossingen voor piepende vloeren

Voordat je in je gereedschapskist duikt, zijn hier enkele snelle trucs die je kunt proberen om het piepen van je vloer te stoppen zonder verder onderzoek.

Verhoog de luchtvochtigheid

Veel vloeren piepen als de lucht te droog wordt. Dit gebeurt vaak in de winter vanwege de drogere lucht en de introductie van warmte, maar het kan voor sommige mensen ook een probleem van het hele jaar zijn. Naarmate het hout droogt, krimpt het. Dit opent openingen tussen planken en rond bevestigingsmiddelen. Om hier rekening mee te houden, plaatst je eenvoudig een luchtbevochtiger in de kamer of ruimte met piepende vloeren.

Breng poedervormig grafiet aan

Hardhouten vloeren met groef zijn berucht om het piepen. Soms is er alleen wat smering nodig om het geluid te stoppen. Grafietpoeder is het ideale glijmiddel, maar soms kunnen babypoeder en talkpoeder ook uitkomst bieden.

piepende vloeren repareren

Om het smeermiddel aan te brengen, lokaliseer je gewoon de piepende verbinding en breng je het poeder aan op de scheur. Borstel het poeder lichtjes heen en weer totdat het in de barst zit. Bewerk de plek door herhaaldelijk te stappen en borstel dan meer poeder erin. Herhaal dit proces totdat het poeder verdwenen is of de scheur niet meer vult. Veeg achtergebleven resten weg met een vochtige doek, maar stofzuig het gebied niet.

Spuit een houtveilig droog smeermiddel

Net als glijmiddel in poedervorm kan een smeermiddel in sprayvorm soms voldoende zijn om het piepen van een vloer te stoppen. Hoewel niet alle smeermiddelen het werk zullen doen, kan een houtveilig droog smeermiddel effectief zijn om het piepen van vloeren te stoppen. Test het smeermiddel voor het spuiten op een verborgen plek om te zien of het het hout bevlekt of verkleurt.

Spuit het piepende gewricht grondig in en werk het smeermiddel met je vingers in de scheur (rubberen handschoenen aanbevolen). Veeg het overtollige weg met een droge doek en gebruik vervolgens een reiniger voor houten vloeren.

Als geen van de bovenstaande eenvoudige oplossingen de piepende vloeren verhelpt, moet je misschien wat onderzoek doen om een ​​groter probleem te identificeren. Zodra je de oorzaak kent, kun je de juiste oplossing vinden.

Waar je op moet letten als de vloer piept

Vloeren piepen wanneer dingen verschuiven die niet bedoeld zijn om te bewegen. Het geluid is het resultaat van het wrijven van hout tegen ander hout of tegen metalen bevestigingsmiddelen. Deze beweging kan de vloer zijn die boven op de ondervloer beweegt, de ondervloer die boven op de balken beweegt, of een combinatie van wrijving tussen de componenten van het vloersysteem.

Lees ook: De comeback van rustieke vloeren

Als je toegang hebt tot het gebied onder de vloer via een kruipruimte, een onafgewerkte kelder of een kelder met een verlaagd plafond, is het bepalen van het piepen van de vloer veel eenvoudiger. Zodra je het gepiep hebt gevonden, kijk je naar de onderkant van de vloer. Laat indien mogelijk een helper op het piep gebied staan, terwijl je van onderaf onderzoekt. Let op de volgende zaken:

– Onjuist beveiligde ondervloer

– Doorgezakte of beschadigde balken

– Gebogen of ongelijke balken

– Verticale of zijwaartse beweging van welke aard dan ook

– Elk ander los of beschadigd onderdeel

Als je geen voor de hand liggende oorzaak van het piepen onder de vloer kunt vinden of er niet bij kunt komen, kan het piepen boven de ondervloer liggen. Hoewel dit moeilijker te diagnosticeren kan zijn, zijn er nog steeds veel manieren om het piepen te stoppen, maar er kan meer vallen en opstaan ​​bij het proces betrokken zijn.

Hoe piepende vloeren te repareren

Wanneer moet je een professional bellen?

Als je, terwijl je de vloer van onderaf bekijkt, aanzienlijke gaten of schade aan de ondervloer, balken of andere resterende onderdelen van het vloersysteem opmerkt, kan het de moeite waard zijn om een ​​professional te bellen om er naar te kijken. Hoewel het niet gebruikelijk is, kan een piepende vloer soms wijzen op een groter probleem in het vloersysteem. Deze defecten aan het vloersysteem kunnen het gevolg zijn van fouten in de fundering als gevolg van zetting, termiet schade, waterschade of andere moeilijk te diagnosticeren problemen. Een professional kan het probleem vinden en je helpen de beste oplossing te vinden.