elektrische grasmaaier

Elektrische grasmaaier kopen? Waar moet je op letten?

Een elektrische grasmaaier is zeker en vast een handig stuk gereedschap als je het beste uit de inrichting van je tuin wil halen. Je gazon onderhouden is niet altijd een eenvoudige opdracht, dus is er kwaliteit voor nodig om het goed te doen! Het spreekt voor zich dat er tegenwoordig heel wat mogelijkheden zijn als je op zoek bent naar een elektrische grasmaaier en dat maakt de keuze niet bepaald eenvoudiger.

Waar moet je nu op letten als je een elektrische grasmaaier koopt? Onderstaand overzicht geeft enkele belangrijke factoren!

Belangrijk bij het kiezen van een elektrische grasmaaier

Een grasmaaier is een apparaat dat gebruikt wordt om het gazon efficiënter, sneller en veiliger te maaien. Ben je op zoek naar een elektrische grasmaaier, dan houd je best rekening met de volgende factoren:

1. Het formaat van de elektrische grasmaaier

Eerst en vooral is het van belang dat je rekening houdt met het formaat van de grasmaaier. Dit is afhankelijk van de oppervlakte van de tuin en de aanwezigheid van kleine hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen. Een grote grasmaaier is ideaal als je een grote tuin hebt met weinig laag overhangende bomen of struiken, aangezien je dan gemakkelijker aan die stukjes gras kunt. Een tuin met een kleine oppervlakte of moeilijker te bereiken plaatsen is dan weer beter af met een kleiner model!

2. Hoe vaak maai je het gras?

Daarbij is het ook een goed idee om te weten hoe vaak je je tuin precies onderhoud. Voor zij die er veel werk aan hebben en de tuin altijd piekfijn in orde willen hebben, is een iets duurder en sterker model de beste oplossing. Je betaal dan wel iets meer, uiteindelijk zal je blij zijn met je aankoop aangezien het maaien van je gazon zoveel sneller gaat. Houd je je niet vaak bezoek met het maaien van je gras, dan volstaat een eenvoudiger of zelfs een tweedehands model.

3. Zweefmaaier of wielmaaier?

Ten slotte beslis je best op voorhand welk type aandrijving je wil hebben in je maaier. Een zweefmaaier is erg wendbaar, terwijl een wielmaaier dan weer ideaal is als je een oneffen ondergrond efficiënt wil maaien. Het aanbod van een speciaalzaak omvat hoe dan ook verscheidene types, waardoor je ongetwijfeld de beste oplossing kunt vinden voor jouw situatie!