3 x tips voor de inrichting van je tuin

Een leuke inrichting van de tuin wil natuurlijk iedereen. Zeker met mooi weer is het heerlijk om buiten te kunnen leven. Toch blijkt het in de praktijk soms lastiger om de tuin leuk in te richten dan je vooraf misschien denkt. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de uitstraling van de tuin, maar om hem ook praktisch te houden.

Tip 1: investeer in goede tuinmeubelenfermob

Tuinmeubelen nemen vaak de meeste plek in buiten, dus daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf hiervan. Zo is het materiaal een belangrijke factor om goed over na te denken. Kies je voor hout, dan komt hier vaak meer onderhoud bij kijken. Deze moet je namelijk meestal zelf nog voorzien van olie, beits of lak. Dit zorgt ervoor dat zij beter tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land kunnen. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kun je beter gaan voor aluminium tuinmeubelen van bijvoorbeeld Fermob. De producten van Fermob zijn ervoor gemaakt om onderhoudsvrij te zijn. Daardoor heb jij er zelf helemaal geen omkijken meer naar en kunnen ze het hele jaar door buiten blijven staan.

Tip 2: zorg voor goede verlichting

In de zomer is het vaak zelfs laat op de avond nog heerlijk om buiten te zitten. Wanneer je dan zorgt voor mooie en goede verlichting, kun je lekker nog een boekje lezen of met vrienden borrelen. Een andere fijne bijkomstigheid hiervan is dat het inbrekers afschrikt en je daardoor minder kans loopt op inbraak. Het is belangrijk om altijd te kiezen voor verlichting die speciaal voor buiten is, zodat het tegen regen en harde wind kan. Als je dit niet doet, loop je de kans op kortsluiting wanneer er water bij komt.

Tip 3: kleed het leuk aan

Door leuke accessoires te gebruiken in de tuin krijgt het al snel meer sfeer. Een mooi buitenkleed of kussentjes voor op de bank doen al wonderen. Er zijn hiervan speciale varianten te koop die tegen alle weersomstandigheden kunnen. Hiermee kun je ook de stijl die je in het interieur hebt naar buiten doortrekken. Daardoor zal de ruimte binnen en buiten meer als een geheel aanvoelen, waardoor je jezelf er ook thuis voelt!