De verschillende manieren om verwarmingsbuizen en radiatoren weg te werken

De verschillende manieren om verwarmingsbuizen en radiatoren weg te werken

De meeste Nederlandse huizen beschikken over verwarmingsbuizen en radiatoren. Alhoewel er nog steeds alternatieve manieren van een woning warm stoken bij komen, zijn verwarmingsbuizen, en de daaraan gekoppelde radiatoren, nog steeds de meest voorkomende manier van een huis verwarmen. Probleem van die buizen en radiatoren is echter dat ze door het hele huis lopen en behoorlijk opvallen. Vaak gaan mensen daarom op zoek naar manieren om deze weg te werken. En dat kan! Hieronder lees je wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Bij het wegwerken van verwarmingsbuizen is het in de muur plaatsen de meest ingrijpende mogelijkheid. Je zit dan vaak met een complete verbouwing. Daar moet je dus zin in hebben precies weten wat je doet. Vaak kom je (zeker in oudere huizen) voor verrassingen te staan als je de buizen wilt wegwerken. Laat een aannemersbedrijf of specialist dus met je meekijken wat er mogelijk is. in veel nieuwbouwwoningen zijn deze buizen wel weggewerkt. Je hebt er dus weinig weg aan. Bij oudbouw is het vaak niet het geval en is het een heel project, afhankelijk hoe je het wilt aanpakken.

manieren om verwarmingsbuizen en radiatoren weg te werken

Een ombouw om de radiator

Om de radiatoren makkelijk weg te werken, kun je eenvoudig kiezen voor een prachtige ombouw. Ben je zelf niet zo handig? Dan zijn er vaak kant-en-klare ombouwen te koop die je makkelijk kunt plaatsen. Het is een manier om de radiatoren weg te werken die niet zo ingrijpend is als bovengenoemde manier van het wegwerken in de muren.

Soms is het ook mogelijk om de buizen weg te werken achter plinten. Hoewel dit vaak wel een stuk lastiger is omdat de buizen niet glad tegen de muur lopen. Daarom moet je altijd afvragen of dit wel een goede oplossing is voor het gewenste resultaat. Er gaat namelijk veel werk in deze klus zitten, waarbij je hele huis onder het stof kan komen te zitten.

Een goede laag verf eroverheen in de kleur van de woonkamer volstaat vaak ook om de verwarmingsbuizen minder goed te laten opvallen. Het knapt er vaak flink van op en de buizen worden minder hinderlijk in een woonkamer. Kies je naast het verven voor een ombouw of het verbreden van vensterbanken? Dan valt het vaak nog minder op.

verschillende manieren om verwarmingsbuizen en radiatoren weg te werken

Je kunt de radiator ook juist laten opvallen

Tegenwoordig zijn er ook prachtige design radiatoren. Deze zijn praktisch inzetbaar door het erover kunnen hangen van de handdoeken en vallen een stuk minder op in de woonkamer; kortom allerlei manieren om de verwarmingsbuizen wat minder te laten opvallen in huis.