lenteklusjes in en rondom je huis

Belangrijke lenteklusjes in en rondom je huis

Het voorjaar breekt aan en dat is de tijd om allerlei lenteklusjes in en om het huis aan te gaan pakken. Alles weer schoon en in orde maken zodat je helemaal klaar bent voor de zomer.

Het huis weer schoon en fris met een nieuwe witte verflaag op je plafond en muren
Bij de eerste frisse lentebries gooi je uiteraard de ramen wijd open om de frisse lucht door je huis te laten waaien. We willen het in de lente dat het huis ook weer helemaal schoon en fris is. Een nieuwe witte verflaag op je plafond aanbrengen of op je muur hoort echt bij klussen in de lente.

Klim eens op het dak en kijk of je de goten moeten schoonmaken

De lente is ook de tijd om eens een keer je dak grondig te inspecteren. Kijk of al je dakpannen nog goed op hun plaat liggen en of er geen scheuren inzitten. Daarnaast is het ook verstandig om eens naar je goten te kijken. Na de lange herfst en winterperiode kan hier best wat vuil zoals blad in liggen. Om te voorkomen dat het regenwater niet goed meer kan doorlopen moet je deze echt goed schoonmaken. Het hoort allemaal bij je huis klaarmaken voor de zomer.

Voeg en metselwerk inspecteren en waar nodig repareren

Loop even rondom je huis en kijk even kritisch naar al het voeg en metselwerk. Vooral wanneer het metselwerk wat je zelf hebt gedaan betreft. Op die manier zie je waar er eventueel scheuren in je muur zitten of waar er geen cement of voegmiddel tussen de voegen zit. Heel belangrijk want dan kan je dit daarna gelijk weer in orde maken of er een metselaar of aannemer voor inhuren. Dit hoort allemaal bij klussen in de lente.

Het terras weer blinkend schoon

Je huis klaarmaken voor de zomer daar hoort je terras ook bij. Na de winter zit er behoorlijk wat mos en groen aanslag op je terrastegels. Wil je in de zomer heerlijk kunnen zitten op een schoon terras. Dan moet je nu even flink de armen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld met de hogedrukreiniger aan de slag gaan. Je terras ziet er weer blinkend schoon uit.