een kleine ruimte

Zo laat je een kleine ruimte er groter uit zien!

De huizenmarkt staat op zijn kop en de vierkante meterprijs blijft maar stijgen. Niet iedereen heeft een gigantisch huis met een overvloed aan ruimte tot zijn of haar beschikking en een ander huis kopen valt op het moment niet mee. Hierom is het verstandig om de ruimte die je tot je beschikking hebt, zo effectief mogelijk in te richten. Hieronder lees je hoe je optische ruimte creëert in een kleine ruimte!

Kleurkeuze is alles in een kleine ruimte

Donkere kleuren staan garant voor een knus gevoel. Echter voelen donkere tinten in een klein huis bedrukkend aan en zorgen die ervoor dat een ruimte vaak kleiner aanvoelt. Kies daarom voor lichte kleuren; dit type kleuren laten de ruimte groter lijken dan deze daadwerkelijk is. Daarnaast oogt het ook nog eens een stuk frisser! Verf ook je plinten in dezelfde kleur als de muren. Dit laat het lijken of je muur verder naar achteren staan. En boven dat is het ook nog eens heel erg stijlvol.

Zo laat je een kleine ruimte er groter uit zien

Denk goed na hoe je je laminaat gaat leggen

Kies je ervoor om laminaat te leggen? Bepaal dan vooraf waar je de meeste ruimte kunt winnen. Leg je je laminaat horizontaal, dan lijkt je kamer breder. Leg je het verticaal, oogt diezelfde ruimte een stuk langer. De basis van je ruimte begint bij de vloer. De keuze hoe je je laminaat legt, levert dus al veel resultaat op! Denk hier dan ook goed over na en leg, indien mogelijk, wat laminaat neer zodat je een idee krijgt van het effect van een horizontaal of een verticaal laminaat.

Een goed opgeruimd huis oogt groter

Accessoires opruimen die je even niet in gebruik hebt, is altijd slim. Een goed opgeruimd huis oogt namelijk groter. Kies zwevende opbergkastjes om je spullen in op te ruimen. Zwevend meubilair zorgt voor optische ruimte. Wanneer je je muur blijft zien, gaat er weinig ruimte verloren. Ook een zwevend tv-meubel resulteert op die manier in veel ruimtewinst.

een kleine ruimte er groter uit laten zien

Lichtinval

Zoals je eerder las zijn lichte kleuren een goede manier om optische ruimte te creëren en de ruimte dus groter te doen laten lijken. Door extra natuurlijk licht te verwelkomen in je woning versterk je het effect van die lichte kleuren. Kies dus niet voor verduisterende gordijnen als overgordijnen maar ga voor vitrage of inbetween gordijnen, zodat de ruimte licht blijft.