Zo creëer je zelf een Spaanse look in huis

Waarom zou je het hele jaar wachten op die paar weken in zonnig Spanje, als je deze warme woonstijl en sfeer ook naar je eigen huis kunt brengen? Met de juiste kleuren, materialen en meubels voelt het voortaan elke dag alsof de zomerzon schijnt!

Hoe begin je?

De Spaanse woonstijl heeft een aantal basiselementen, die je in huizen in het hele land terugvindt. Als je deze elementen in je interieur verwerkt ben je verzekerd van een warme sfeer in huis.

  • Kenmerkend voor de Spaanse woonstijl  is het gebruik van natuurlijke materialen. Marmer, terracotta, hout, rotan, natuursteen… Ze brengen een landelijke uitstraling en staan symbool voor de warme aarde waarmee Spanjaarden omringd worden.
  • Vintage tegels met een speels patroon vind je in veel Spaanse huizen terug. Als je de vloeren van je woonruimtes met een kleurrijk patroon betegelt kun je het interieur verder aanvullen met meer neutrale items. Design of vintage. Ook leuk: vintage tegels in de keuken achter het gasfornuis, of op de treden van de trap!
  • Als het plafond van je huis ondersteund wordt met houten balken heb je meteen een stapje vóór. Zeker in de oorspronkelijke houttint zorgen deze voor veel sfeer en een landelijke look. Bij gebrek aan houten balken kun je ook kiezen voor ornamenten op het plafond of sierlijke bogen tussen de woonruimtes.
  • Elementen van smeedijzer geven je interieur die echte vintage uitstraling. Een smeedijzeren trapleuning, een leuk halbankje, een tafeltje van smeedijzer…

Ibiza of Sevilla?

In de Spaanse woonstijl kun je grofweg twee kanten op: naar de azuurblauwe zee en stranden van Ibiza, of het warme binnenland in.

Mediterrane kust

Denk aan Spaanse eilandjes, en je ziet hemelse strandhuizen voor je met veel wit en een ontspannen uitstraling. Het wit vormt de basis, aangevuld met het (azuur)blauw van de zee en natuurlijke bruintinten. Zeker als je voor de Ibiza look gaat kun je het beste kiezen voor design meubels met een natuurlijke uitstraling. Kijk eens naar het Spaanse merk Kave Home voor houten dressoirs, rotan lampen en prachtige decoraties in een mix van turquoise en hout. Want wie weet er beter wat je interieur nog nodig heeft dan ontwerpers van Spaanse origine?

Het warme binnenland

Terwijl de kust fris wit en blauw draagt, vind je in de huizen in het binnenland vooral warme tinten. Aardse tinten, zoals terracotta en mosterdgeel. Een vloer van natuursteen vormt een mooie basis en planten in aardewerken potten maken de natuurlijke, zonnige look compleet. Vul je interieur aan met een variatie aan vintage meubels en wees niet zuinig met decoraties als beeldjes, oude gieters en vaasjes!