Zelf een tuinhuis plaatsen: Hoe begin je eraan?

Zoals bij alle klussen is het belangrijk om een goede voorbereiding te hebben voor start met de uiteindelijke opbouw van het tuinhuis.

De fundering moet stabiel zijn

De fundering is belangrijk bij het plaatsen van een tuinhuis. De grond onder het tuinhuis moet vlak en stabiel zijn . De meeste klussers beginnen met een laag beton of een chape als ondervloer om de stabiliteit te garanderen. Deze betonnen ondervloer moet een paar dagen drogen voor je aan het tuinhuis zelf begint. Na het plaatsen van een tuinhuis kan je er ook nog eventueel een vloer in leggen of een andere vloerbedekking gebruiken.

Zelf je tuinhuis plaatsen met een bouwpakket:

Dit is echt de gemakkelijkste manier om een tuinhuis te zetten. Je kan in elke zelfbouwmarkt een tuinhuis kopen met een heel eenvoudige handleiding die je gewoon stap voor stap kan volgen. Hier is het wel belangrijk om de juiste afmetingen van je tuinhuis te weten voor je een zelfbouwpakket aanschaft.

De voordelen van een bouwpakket:

  • Al het materiaal is op maat en inbegrepen in het bouwpakket zelf
  • Het is eenvoudiger en tijdbesparend ( als beginnende klusser heb je ongeveer twee dagen nodig)
  • Er is een zeer grote keuze en variatie in verschillende soorten tuinhuizen qua materiaal en kostprijs

Zelf je tuinhuis plaatsen met een eigen ontwerp

Je kan je eigen tuinhuis zelf ontwerpen en uitvoeren naar eigen keuze maar hou hier wel rekening mee dat alle afmetingen zeer precies moeten zijn. Ook de keuze van het materiaal is niet zo eenvoudig. Alles hangt er vanaf hoe handig je zelf bent en of je weet welk gereedschap en welk materiaal er nodig is om je tuinhuis zelf te maken.

Tuinhuis plaatsen: welk gereedschap heb je nodig?

  • een ladder
  • een waterpas om er voor te zorgen dat
  • een rolmeter of meetlint om de juiste afstand te meten
  • een hamer afhankelijk van het materiaal je gebruikt (een houten hamer of gummi hamer)
  • een boor en schroevendraaier om schroeven vast te maken

Dit gereedschap hebben de meeste klussers liggen. Alles hangt er natuurlijk vanaf of je kiest voor een eigen ontwerp of een bouwpakket tuinhuis plaatsen. In de handleiding van het bouwpakket staat ook meestal het gereedschap dat je nodig hebt om zelf een tuinhuis plaatsen