raamdecoratie

Welke raamdecoratie past het beste bij jouw woonkamer?

De woonkamer is dé plek in huis waar je lekker op de bank kunt ploffen of gezellig met het gezin een bakje thee drinkt voor de televisie. Kortom, de woonkamer is vaak het middelpunt van je woning. Daarom wil je natuurlijk dat het er hier gezellig en stijlvol uitziet. Met behulp van raamdecoratie maak je de woonkamer een stuk sfeervoller en mooier. Benieuwd welke raamdecoratie bij welk soort woonkamer past? Lees dan gauw verder!

Een klassieke woonkamer

Heeft jouw woonkamer een luxe en elegant uiterlijk? De klassieke interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van warme kleuren als bruin, donkerrood of zwart. Ook het gebruik van mooie en luxe materialen zorgt voor een klassieke uitstraling. Gordijnen passen perfect bij deze stijl. Door te kiezen voor volle gordijnen met een dubbele plooi in jouw favoriete kleur geef je jouw klassieke woonkamer een warme en stijlvolle uitstraling. 

Een industriële woonkamer

Bij een industriële woonkamer denk je aan een stoere look, donkere kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen. Een vloer van hout of een muur van bakstenen zie je snel terugkomen bij deze stijl. Veel gebruikte kleuren binnen een industrieel interieur zijn zwart, wit en grijs. Houten jaloezieën zijn erg geschikt voor deze stijl, doordat ze een robuust en natuurlijk uiterlijk hebben. De jaloezieën zijn van echt lindehout gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart of antracietgrijs!

Een Scandinavische woonkamer

Heeft jouw woonkamer een rustgevende en lichte uitstraling? De Scandinavische interieurstijl kenmerkt zich door lichte en natuurlijke tinten en het gebruik van hout. 

Ook lichtinval is erg belangrijk bij deze interieurstijl. Door de lichte kleuren en materialen in de woonkamer komt het zonlicht nog beter tot zijn recht. Daarom is het verstandig om te kiezen voor raamdecoratie waarbij privacy en voldoende lichtinval hand in hand gaan. Plisségordijnen zijn perfect voor een Scandinavische stijl, omdat je de boven- en onderkant van het gordijn individueel van elkaar kunt bewegen. Zo kun je een plisségordijn tot aan de onderkant van het raam afsluiten, zodat je voldoende privacy hebt, en kun je het gordijn aan de bovenkant van je raam openlaten, zodat er toch nog voldoende licht naar binnen valt! 

Een moderne woonkamer 

Bij een moderne woonkamer denk je aan strakke lijnen, een egale muur en vloer en een relatief rustige en eenvoudige inrichting. Vaak worden basiskleuren als zwart en wit gebruikt. Wil je de rechte lijnen doortrekken in je raamdecoratie? Kies dan voor aluminium jaloezieën. Deze geven jouw woonkamer gegarandeerd een afgewerkte, strakke en luxe look! 

Een retro woonkamer

Deze vrolijke en opvallende stijl herken je door het gebruik van kleuren, prints en nostalgische meubels en accessoires in de woonkamer. Vind je het moeilijk om geschikte raamdecoratie bij deze stijl te vinden? Door de printjes en opvallende meubels en accessoires kan het prettig zijn om voor eenvoudige raamdecoratie te gaan. Rolgordijnen zijn zeer geschikt voor een retro woonkamer. Daarnaast zijn rolgordijnen in vele verschillende kleuren beschikbaar, waardoor er altijd een geschikte kleur voor bij jouw retro woonkamer is te vinden!

Ben je benieuwd naar welke soorten raamdecoratie nog meer geschikt zijn voor in de woonkamer? Klik dan op de volgende link: https://www.ilumio.nl/nl/leading/raamdecoratie-voor-de-woonkamer/

Bezoek de website van www.ilumio.nl voor trendy raamdecoratie!