handig gereedschap om te hebben

Welk gereedschap hoort iedere klusser in zijn koffer te hebben?

Als beginnende klusser vraag jij je misschien af: “Wat voor gereedschap heb ik nodig?”, dat is logisch, want als je nog maar net begint dan is het moeilijk om dit te weten. Weet jij ook niet welk gereedschap aanschaffen? Dan heb je geluk, want hieronder geven we je enkele tips!

Het must-have gereedschap voor beginners

Als beginner kan gereedschap aanschaffen een hele klus zijn. Je vraagt je dan af: “Wat voor gereedschap heb ik nodig?”. Het moet handig gereedschap zijn, dat niet te duur is. Koop zeker geen complexe machines, hou dat voor als je iets meer gevorderd bent. Handig gereedschap om te hebben als beginner is:

Een beitel

Een beitel moet er zeker bij horen. Dit gereedschap voor beginners is ontzettend handig gereedschap om te hebben. Met een beitel maak je makkelijk een gat in hout of haal je makkelijk stukken uit steen of beton.

Een boormachine

Een boormachine is handig klusgereedschap. Je kunt er gaten mee boren in verschillende materialen. Kies voor een simpele accuboormachine om mee te starten en koop er enkele boorbitjes bij. Je kiest het best voor een setje van boorbitjes voor het boren in diverse materialen.

gereedschap voor beginners

een combinatietang

Een combinatietang is een handig klusgereedschap, want deze tang is de combinatie van een griptang en een snijtang. Je kan er kabels mee snijden en kleine voorwerpen stevig mee vasthouden. Door een combinatietang te nemen, spaar je wat plaats in je gereedschapskist uit.

Sleutels

Koop verschillende sleutels voor in je gereedschapskoffer. Denk daarbij vooral aan een dopsleutel, een inbussleutel, een steeksleutel en een ringsleutel. Deze zal je niet kunnen missen wanneer je bouten en moeren moet losdraaien. Voorzie ook enkele bouten en moeren.

Een hamer

Denk ook aan een hamer. Dat is makkelijk om spijkers en nagels mee in de muur te slaan. Kies bij voorkeur een klauwhamer, zo kan je hem ook gebruiken voor het verwijderen van spijkers.

Een meetlint

Als je gaat klussen, dan komt er ook wat meetwerk aan te pas. Het is dus handig om een meetlint te voorzien.

Schroevendraaiers

Denk ook aan schroeven en schroevendraaiers. Je kan het best een set kopen, daar zitten de meest gebruikte schroevendraaiers in. Ook schroeven kan je het best in verschillende formaten voorzien.

Een zaag

Een zaag mag gewoon niet ontbreken in je gereedschapskoffer. Er zijn heel wat verschillende soorten zagen, die zagen in allerlei materialen. Als beginner kies je het best voor een ijzerzaag, en eventueel ook voor een houtzaag