Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Hoe geïsoleerd is jouw huis? In deze tijd denken mensen steeds vaker na over duurzaam wonen. Met het plaatsen van goed isolerend dubbel glas draag je niet alleen bij aan je leefomgeving, maar bespaar je ook een hoop geld. Ook wanneer je ramen en kozijnen niet per se toe zijn aan vervanging, kan dubbel glas rendabel zijn. Welke voordelen brengt het verder allemaal met zich mee? Lees gauw verder en kom erachter!

Meer comfort

Dubbel glas creëert en behoudt een stabiele temperatuur in je woning, waardoor je een warme kamer hebt zonder dat je hiervoor extra hoeft te stoken. Daarnaast is tocht en koude luchtstroming verleden tijd. Hierdoor voelt je huis een stuk behaaglijker aan. Tevens heb je een goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden.

Woon je langs een drukke straat of heb je veel geluidsoverlast in de buurt? Met dubbel glas houd je lawaai buiten. De verschillen in dikte van de glasbladen en de ruimte daartussen, bepalen hoe geluidswerend dubbel glas is.

Je bespaart op je energiekosten

Je verbruikt een stuk minder gas omdat de warmte in je huis blijft hangen. De aanschafkosten van dubbel glas verdienen zichzelf snel terug. Het laten plaatsen van dubbel glas valt onder het lage BTW-tarief. In plaats van 21% belasting, betaal je maar 6%, omdat je bijdraagt aan een beter milieu. Daarbij verhoog je de waarde van je huis omdat het je energielabel verbetert. Wellicht kan je nog een extra ruimte creëren door dubbel glas te plaatsen, bijvoorbeeld een zolderkamer waar het nu nog erg tocht.

Dubbel glas is een stuk veiliger

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Bij dubbel HR++ glas heb je minstens twee glasbladen. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven, als zo iemand moet kiezen tussen een huis met enkel of met dubbel glas, is de keuze makkelijk, hij loopt het huis met dubbel glas voorbij.

De prijs voor het laten plaatsen van dubbel glas verschilt per situatie en hangt onder andere af van de grootte, het type en hoeveel ramen je wilt vervangen. Bereken zelf gemakkelijk de kosten voor dubbel glas online, of contacteer een professioneel glasbedrijf om een exacte prijsopgave voor het plaatsen van dubbel glas te ontvangen.