bouwmaterialen

Wat voor bouwmaterialen heeft een bouwbedrijf met grote bouwprojecten nodig?

Het werk van een aannemer is een allesomvattende job. Ze moeten zich aanpassen aan nieuwe trends in de bouw en projecten beheren zoals het bouwen van verschillende constructies zoals bruggen, snelwegen en waterwegen. Om dit te doen, gebruiken ze gespecialiseerde bouwmachines, gereedschappen en instrumenten om hen te helpen.

Civiele techniek vertrouwt op landmeetkundige apparatuur, grondverzetmachines, zware machines en andere gereedschappen om hun werk comfortabeler en efficiënter te maken. Zonder het zware materieel dat ze gebruiken, zouden de constructies die ze bouwen en ontwerpen niet veilig zijn. Dit komt bovenop de verschillende soorten onderzoeksapparatuur die civiel ingenieurs gebruiken om land- en watergebieden te meten, waaronder een geavanceerd GPS-systeem dat voor dit soort toepassingen is ontworpen. In het onderstaande artikel gaan we dieper in op de gereedschappen die worden gebruikt in civiele bouwprojecten.

Pallethaken

De meeste aannemers beschikken over een magazijn waar al hun bouwmaterialen en gereedschappen worden opgeslagen. Veel van die bouwmaterialen worden ook bij dit magazijn geleverd, en dit gebeurt op pallets. Om die pallets op te kunnen tillen, zul je pallethaken nodig hebben. Een dergelijke pallethaak maak je aan de pallet vast, waardoor deze makkelijk opgetild kan worden. Dit kan eventueel ook met een mechanische klem.

Graafmachine

Graafmachines zijn essentiële bouwmachines die veel worden gebruikt in de bouwsector. Hun algemene doel is opgraving, maar daarnaast worden ze ook voor veel doeleinden gebruikt, zoals zwaar hijswerk, sloopwerk, rivier baggeren, het kappen van bomen, enz.

Graafmachines bevatten een lange arm, met aan het uiteinde een graafbak. De machinist manoeuvreert het zware materieel, vanuit de cabine van de graafmachine, over de bouwplaats De cabine opstelling kan tot 360 graden worden gedraaid, waardoor de machinist vanuit één locatie meerdere gebieden kan bewerken. Graafmachines zijn verkrijgbaar in voertuigen op wielen en rupsbanden.

Bulldozer

Bulldozers zijn een veelgebruikt apparaat dat in de bouw wordt gebruikt. Dankzij hun brede rupsbanden kan de bulldozer door moeilijk terrein manoeuvreren, ongeacht de bouwplaats, en ondanks dat het zwaar materieel is, helpt deze rups om het gewicht van de bulldozer over een brede oppervlakte te verdelen, waardoor hij op verschillende soorten sites kan werken die zowel modderig of zanderig kunnen zijn.

De bulldozer wordt voornamelijk gebruikt als grondverzetmaterieel. Het blad aan de voorkant van de bulldozer wordt gebruikt om grond, zand en puin op bouwplaatsen te duwen of te verwijderen. Deze plaat wordt met hydraulische zuigers omlaag en omhoog gebracht. Bulldozers kunnen ook worden uitgerust met een hulpstuk dat een ripper wordt genoemd. Een ripper bevindt zich aan de achterkant van de bulldozer en wordt gebruikt om oppervlaktegesteente, bestrating, asfalt of beton te breken.

Nivelleermachine

Nivelleermachines zijn een soort zwaar materieel dat wordt gebruikt voor de aanleg van wegen. Ze worden voornamelijk gebruikt om het grondoppervlak te egaliseren en bevatten een horizontaal blad tussen de voor- en achterwielen en dit blad wordt tijdens het werk in de grond neergelaten. De bedieningscabine bevindt zich boven op de achteras opstelling.

Het zijn grondverzetmachines en kunnen ook worden gebruikt om sneeuw of vuil van wegen te verwijderen, het oppervlak van de grond af te vlakken voordat asfalt wordt gelegd, of om de onnodige grondlaag van de grond te verwijderen. Terwijl een bulldozer wordt gebruikt voor het grof nivelleren van bouwprojecten, wordt de nivelleermachine voornamelijk gebruikt om het nivelleren af ​​te werken. Dankzij het verstelbare mes kan deze worden aangepast om een ​​hoge mate van precisie te bereiken.