Wat kun je allemaal doen met plastic platen?

Kunststof wordt veel gebruikt voor verschillende commerciële en huishoudelijke toepassingen, omdat het een goedkoper alternatief is voor andere materialen zoals glas. Toepassingen van dit product variëren van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen tot enorme industriële containers. Een van de unieke eigenschappen van kunststofplaten is dat ze in verschillende vormen, maten en diktes verkrijgbaar zijn, afhankelijk van de eisen. Ze worden niet alleen gebruikt voor toepassingen binnen, maar zijn ook uitstekend geschikt voor het afdekken van buitenruimtes zoals tuinen, veranda’s, terrassen, opritten, balkons, terrassen en kassen. Kortom, je kunt enorm veel doen met platen van carbonaat, of plastic.

Toepassing van kunststof platen

Kunststof platen zijn ideaal voor verschillende toepassingen, zoals keukenachterwanden,  woondecoratie, glazen kasten, wandplanken, salontafels, bedframes, fotolijsten, salontafels en bedframes. Carbonaat platen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, vormen, maten en afwerkingen. Ze zijn geweldig voor doe-het-zelf projecten en zijn betere alternatieven voor multiplex en glas. 

Voordelen van kunststof platen

1. Lichter dan glas

Kunststoffen zijn gemakkelijker te bewerken dan glas omdat ze 50% minder wegen. Deze materialen zijn ook geweldig voor dakbedekking omdat ze niet veel invloed hebben op het frame of de fundering van het huis. Dergelijke kunststof platen kunnen de lichtinval in hun woning verbeteren. 

2. Zeer resistent

Kunststoffen of acryl zijn erg sterk, waardoor ze ideaal zijn voor ramen in huis. Ze zijn ook erg goed bestand tegen verschillende weerselementen.

3. Transparantie

In tegenstelling tot andere materialen behouden kunststofplaten hun transparantie en worden ze na verloop van tijd niet geel. Ze worden onder meer gebruikt voor dakramen, kassen, vliegtuigramen, bewakingsspiegels en etalageruiten. Het is zeer goed bestand tegen UV-stralen. De kleuren vervagen nauwelijks omdat ze niet worden beïnvloed door licht. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw kunststof dak er altijd goed uitziet.

4. Eenvoudige fabricage

Een van de kenmerken van plastic is de goede bewerking omdat ze een laag smeltpunt hebben. Wanneer ze worden verwarmd tot 100 graden, kunnen ze worden gebruikt om verschillende vormen te maken, waaronder beeldjes, buizen, flessen, bedframes en fotolijsten.

Wanneer ze lichtgewicht, betrouwbaar materiaal nodig hebben, wenden bouwbedrijven zich vaak tot plastic platen. Vanwege het brede scala aan opties kunnen kunststofplaten dienen als beschermende, fundamentele of zelfs decoratieve elementen van de bouwconstructie. Kunststof platen kunnen eenvoudig worden aangepast aan bouwprojecten door maat, dikte en thermovormen aan te passen aan de specifieke behoeften en afmetingen van het project.

Vervormbare kunststoffen kunnen vrijwel elke vorm aannemen, inclusief getextureerde platen, staven, ventilatieopeningen, meubels, luifels en afwerkingsmaterialen. De verscheidenheid aan gewichten en diktes van kunststofplaten bieden bijna onbeperkte opties, en kunststofplaten zijn steeds gebruikelijker geworden in moderne architecturale elementen.