droogloopmat

Wat is een droogloopmat en wat doet het?

Een droogloopmat maakt de zolen van je schoenen droog en absorbeert het vocht. Op deze manier voorkom je dat er bijvoorbeeld regenwater mee naar binnenkomt. Maak je geen gebruik van een droogloopmat dan blijven de schoenzolen nat en laat je sporen achter als naar binnenstapt. De entree van je huis of van je kantoor blijft droog als je bij nat weer van een droogloopmat gebruikmaakt.

Vocht absorberen

Het absorberen van vocht is het belangrijkste kenmerk van een droogloopmat. Er zijn verschillende materialen, zoals polyester of katoen die over speciale vezels beschikken. Zodra jij een stap op een droogloopmat zet, neemt het materiaal het vocht op dat onder je schoen zit. Naast het absorberen van vocht heeft de droogloopmat daarbij eveneens een reinigende functie, want los zand en vuil komen met het vocht mee.

Verhoogt de veiligheid met antislip rug

Het is uiteraard van belang dat je geen uitglijder maakt als je met natte schoenen op een droogloopmat stapt. Daarom zijn deze matten ook uitgevoerd met een antislip rug. Dit is belangrijk, omdat de mat hierdoor perfect op de plaats blijft liggen. Als je jouw schoenen veegt, weet je zeker dat de droogloopmat niet verschuift, je kan ook kiezen voor een deurmat op maat. Dan weet je zeker dat de mat altijd past.

Houdt vuil vast

Een droogloopmat is in de eerste plaats bedoeld om vocht tegen te houden. Er gaat echter ook een reinigende werking vanuit, waarbij het materiaal vuil vasthoudt. Daar waar het vocht wordt geabsorbeerd door het materiaal, geldt dit niet voor zand en vuil. Daarom is het wel belangrijk om met enige regelmaat de droogloopmat te stofzuigen om deze van het vuil te ontdoen. Overigens zijn er ook droogloopmatten beschikbaar die afhankelijk van het materiaal gemakkelijk te wassen zijn in de wasmachine. Deze zijn dan wasbaar in de wasmachine op maximaal dertig graden.

Voorziet in functioneel in design

Je schaft een droogloopmat natuurlijk aan om de vloer van de entree droog te houden. Dit betekent niet dat je geen rekening kan houden met het design en de kleur. Droogloopmatten zijn wat dat betreft in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de entree van je huis of kantoor van een aansprekend design te voorzien. Het is ideaal om daarbij rekening te houden met de aanwezige kleuren en stijl.

Beschikbaar in allerlei formaten

Het is bij een droogloopmat belangrijk dat deze aansluit op de entree. Daarom zijn droogloopmatten niet alleen in allerlei designs, materialen en kleuren verkrijgbaar, maar ook in uiteenlopende formaten. Bovendien zijn er variaties in uitvoering voor wat betreft de afwerking bij de rand net als de dichtheid van het materiaal en wasbaarheid. Er zijn zowel standaard droogloopmatten in specifieke formaten beschikbaar als droogloopmatten die volledig op maat zijn samen te stellen bij een afwijkend formaat.