groepenkast-vervangen

Waneer is je groepenkast toe aan vervanging

Twijfel jij of de groepenkast nog in goede staat is? Het vervangen van een groepenkast is een klusje waar je niet zo gauw over nadenkt. Een goede groepenkast gaat namelijk zo lang mee, dat veel mensen hun hele leven doen met dezelfde groepenkast. Toch is het niet zo dat alleen in oude huizen groepenkasten vervangen moeten worden. In dit artikel lees je over meerdere redenen waarom een groepenkast aan vervanging toe kan zijn. Lees daarom gauw verder om te zien of jij jouw groepenkast binnenkort moet vervangen.

Te veel apparaten

Een groepenkast is veelal berekent op de hoeveelheid apparaten die in de tijd van productie normaal zijn. Een groepenkast uit de jaren 80 is natuurlijk op veel minder apparaten berekent dan een groepenkast uit 2010. Ditzelfde geldt voor een groepenkast uit 2010 en vandaag de dag. Je kunt vandaag veel meer elektrische apparaten in huis hebben, dan dat jouw groepenkast aankan. Je zult dit merken doordat een stop er vaak uitspringt of dat ze helemaal doorslaan. Gebeurt dit vaker dan 1x per maand? Dan is het het teken aan de wand om de groepenkast te vervangen.

Te oud

Omdat groepenkasten zo lang meegaan, is het mogelijk dat jouw woning nog een zeer oude groepenkast heeft. Het is niet alleen gevaarlijk om een oude groepenkast te hebben, ook kan het voor heel wat ongemak in huis zorgen. Groepenkasten voor de jaren ’70 hadden veelal geen aardlekschakelaar. Dit is van groot belang, want sinds de verplichting in de jaren ’70 zijn er een stuk minder huisbranden geweest. Is de groepenkast erg gedateerd? Schakel dan een elektricien in om naar jouw groepenkast te krijgen en deze te controleren. Zij kunnen jou professional advies geven over wat je het beste kunt doen.

Wanneer jouw groepenkast oud is, maar nog prima werkt, lijkt het wellicht overbodig om deze te vervangen. Maar voor de veiligheid van jezelf en jouw woning, is het toch verstandig om bijtijds de groepenkast te laten vervangen. Schakel een specialist in om hierin te adviseren en laat de groepenkast vervangen door een ervaren elektricien.