accu bouwlamp

Waarom je bij bouwlampen het beste voor led verlichting kunt gaan

In de nabije toekomst zal led verlichting zowat elke andere vorm van verlichting gaan vervangen. Dit omdat led veel voordelen heeft en bijvoorbeeld veel langer meegaat en een stuk minder energie nodig heeft. Vooral bij veel niet led lampen die veel energie slurpen is een vervanging van led erg interessant. Zo zijn er sinds enkele jaren de led bouwlampen op de markt, die eigenlijk alleen maar voordelen hebben. Welke? Dat lees je hieronder! 

Een led bouwlamp verbruikt aanzienlijk minder energie

Zoals we hierboven omschreven is led vele malen meer energiezuinig dan een standaard halogeen lamp. Zo heeft een halogeenlamp van 1000 Watt na een uur branden al 1 kilowattuur (kWh) verbruikt. Een LED-bouwlamp van 72 Watt met nagenoeg dezelfde lichtopbrengst daarentegen gebruikt in dat uur slechts 0,072 kWh. Een energiebesparing van maar liefst 92,8 procent! Eén kWh kost ongeveer 25 cent, reken dus maar uit de winst die je met LED-bouwverlichting kunt behalen. Houd dit ook in je achterhoofd als je een led bouwlamp gaat kopen, want de duurdere aanschafprijs heb je er zo uit.

Perfecte licht kwaliteit om bij te werken

Een ander groot voordeel van led bouwlampen is de erg goede licht kwaliteit. Zo hebben veel led bouwlampen een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin, wat een helderwitte kleur oplevert waar het perfect bij werken is. Bovendien staan deze lampen garant voor een rustig lichtbeeld zonder flikkeringen, wat halogeenlampen wel hebben. Hierdoor oogt led verlichting een stuk rustiger en kun je er langer in werken. Ook is het zo dat dit type led verlichting het daglicht benadert, waardoor je zeer prettig werklicht hebt. Ideaal voor gebruik in de bouwsector.

Led bouwlampen gaan veel langer mee dan halogeen lampen

Led bouwlampen zijn ook enorm duurzaam. Dit komt omdat zij geen fragiele onderdelen bevatten zoals een gloeidraad. Zeker op plekken als een bouwplaats waar een lamp nogal eens een optater krijgt doordat er spullen op vallen of tegenaan wordt gelopen, is dit erg handig. Het financiële voordeel van een led bouwlamp zit dus niet alleen in het lage energieverbruik, maar ook in de lange levensduur.

Meteen op volle sterkte

Led bouwlampen staan nadat ze aan worden gezet direct op volle sterkte en hebben geen opwarmtijd nodig, zoals halogeen bouwlampen. Je beschikt dus direct over de volle lichtbundel, waardoor je meteen aan de slag kunt. Zo kun je optimaal gebruik maken van je werkuren.