accu bouwlamp

Waarom een bouwlamp op accu prettig werkt

De afgelopen jaren zien we een enorme toename in het gebruik van de accu bouwlamp. Uiteraard is dit enorm handig op werkplekken waar nog geen stroom is aangesloten. Voordat de led bouwlamp werd geïntroduceerd, was een bouwlamp op accu ondenkbaar. Dit, omdat een ‘normale’ bouwlamp erg veel stroom verbruikt en daar met een accu niet tegenop te boksen was. Nu led echter zo ver is ontwikkeld dat er ook bouwlampen van zijn, zijn er bouwlampen met accu op de markt en kan er zonder stroom gewerkt worden op slecht verlichte plekken.

Led kan tegen een stootje

Accu bouwlampen kunnen tegen een stootje.  Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal, omdat ze op plekken gebruikt worden waar er wel eens iets op kan vallen. Daarnaast is de behuizing van een accu bouwlamp tegenwoordig standaard beschermt tegen stof. De lampen hebben een rubber rand tussen alle losse delen zitten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de lampen stofdicht zijn, bijna alle lampen zijn daarnaast ook nog eens waterdicht. Meestal is dit spatwaterdicht, maar dan nog kunnen we een hoop hebben. 

Mobiel en overal inzetbaar

Bij een accu bouwlamp heb je geen stopcontacten nodig, de lamp heeft, zoals de naam al zegt, een ingebouwde accu. Dit maakt de lampen enorm mobiel en overal in te zetten. Dit levert grote voordelen op, zeker in grote ruimtes of indien je in meerdere ruimtes moet zijn. Dit soort lampen hebben namelijk allemaal een handvat en omdat er geen snoer aan zit, kun je ze heel snel verplaatsen. Heb je een ruimte ’s ochtends geschilderd en wil je die ’s avonds, tussen een andere klus door, even checken, dan is dat geen probleem. Je loopt gewoon met de bouwlamp in je hand naar de ruimte, zonder gedoe met kabels.

Lange gebruiksduur

Soms moet je ergens werken waar nog geen stroom is, als er bijvoorbeeld nog geen hoofdstop is geplaatst. De gemiddelde accu voor een bouwlamp gaat 8 uur mee, wat meestal wel genoeg is. Eventueel kun je natuurlijk een extra accu kopen, zodat je kunt wisselen en, als je wil, 16 uur achter elkaar door kunt werken.

Veel licht

De lampen in een accu bouwlamp zijn enorm krachtig en verspreiden veel licht. Nogal begrijpelijk, omdat dat is wat ze moeten doen: zorgen dat je genoeg licht hebt om te kunnen werken. De grootste lichtopbrengst van een bouwlamp is 1500 lumen, wat echt ontzettend veel is (een peertje heeft ongeveer 150 lumen), met veel minder kun je ook al uit de voeten.