tuinhek kopen

Waar moet je aan denken als je een tuinhek gaat kopen?

Onderzoek doen voordat je een tuinhek kiest en installeert, zal de tuin ten goede komen. Zo moet je nadenken over privacy, veiligheid en uiterlijk. Bovendien bieden ze een veilige ruimte voor jouw gezin en huisdieren om vrij rond te rennen. Er zijn verschillende soorten hekken en elk heeft zijn unieke eigenschappen die het overwegen waard zijn. Doe wat onderzoek voordat je degene kiest die bij je past. Neem je bijvoorbeeld een gietijzeren hek, dan is een heftruck huren waarschijnlijk noodzakelijk, omdat een dergelijk hek erg zwaar is. Hieronder lees je waar je nog meer op moet letten.

Begrijp de behoeften 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een ​​hek in de tuin te plaatsen. Het kan zijn om de tuin er goed uit te laten zien, om privacyproblemen of om de kinderen en hond een veilige plek te bieden om te spelen. Goed geïnstalleerd, kunnen hekken zelfs de eigendomswaarde verhogen. Neem even de tijd om na te denken over de reden voor een afrastering en laat dat jouw wegwijzer zijn terwijl je bepaalt welk type afrastering het beste bij jouw wensen past. Sommige materialen werken beter dan andere, hout is bijvoorbeeld geweldig voor privacy, terwijl siermetaal dat niet is.

Bepaal een budget 

Hek- en schermmaterialen hebben enorm verschillende kosten. Voordat je een plaatselijke hekwerkwinkel belt, moet je een budget bepalen. Overweeg eerst de grootte van de tuin en bereken hoeveel hekwerk je nodig hebt. Hiermee kun je de kosten van verschillende materialen vergelijken om een ​​totaal budget te bepalen, Factoren zoals de grootte en het type afrastering en de helling van de tuin kunnen van invloed zijn hierop. Als je besluit om zelf materialen te kopen, betaal je alleen voor arbeid. Een heftruck kopen zal voor een eenmalige klus niet nodig zijn, die kun je in dit geval beter huren. 

Overweeg verschillende materialen

Gebruikelijke materialen voor hekken en omheiningen zijn hout, aluminium, vinyl, smeedijzer, etc. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, hieronder kijken we naar enkele. 

Hout

Houten omheiningen zijn een populaire keuze die geweldig is voor privacy, maar het vereist wel regelmatig opnieuw beitsen of schilderen om het er goed uit te laten zien. 

Voordelen:  

Biedt privacy
Betaalbaar
Klassieke uitstraling

Nadelen: 

Vereist onderhoud
Relatief korte levensduur (10-20 jaar) 

Aluminium

Hoewel aluminium hekken niet ideaal zijn om privacy te behouden, zijn ze volledig functioneel. Ze kunnen kinderen en huisdieren houden waar ze horen te zijn terwijl ze indringers buiten houden en het beste is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Let op, want je hebt soms wel speciaal gereedschap nodig om het te kunnen installeren. 

Voordelen: Veilig Weinig onderhoud 

Nadelen: Weinig privacy 

Plastic 

Omdat Plastic weinig onderhoud vereist en bestand is tegen de elementen, is het een uitstekende optie voor hekwerk materiaal. Hoewel plastic meer kost dan andere afrasteringsmaterialen, heeft het lage onderhoudskosten: af en toe een simpele spray met de slang zorgt ervoor dat het er gedurende zijn hele levensduur als nieuw uitziet. 

Voordelen: 

Weinig onderhoud 

Duurzaam 

Wordt geleverd in een scala aan stijlen en kleuren 

Nadelen: 

Hoge initiële kosten 

Kan kromtrekken of barsten bij extreme temperaturen

Smeedijzer 

Als je ooit van die prachtige historische huizen hebt bewonderd, dan heb je waarschijnlijk een smeedijzeren hek gezien. Deze unieke en stijlvolle omheiningen bieden veel stijl, maar ze kosten aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld houten. 

Voordelen: 

Ziet er mooi uit 

Duurzaam 

Weinig onderhoud 

Nadelen: 

Duur 

Gevoelig voor roest Kettingschakel