Waar gebruik je een hamerboor voor?

De kunst is om voor iedere klus de juiste boormachine te gebruiken

Als je een klus moet uitvoeren waarbij er geboord moet worden, dan is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Bepalend voor de keuze van de boormachine is het werk wat de boormachine moet gaan doen. Zo zijn er voor de diverse boorwerkzaamheden verschillende boormachines ontwikkeld. Er is namelijk een groot verschil in keuze van de boormachine of je een schilderij op gaat hangen aan een betonnen of een houten muur. In de winkel liggen verschillende soorten boormachines. Zo kan er onder andere voor de verschillende boorwerkzaamheden gekozen worden uit een accuboor, klopboor en een hamerboor.

De verschillen bepalen de keuze

Zo gebruik je de accuboormachine voor het lichtere werk in hout, steen en metaal. De accuboor is minder geschikt voor het stevige werk in beton en harde steen. De klopboormachine is weer nuttig voor harde steen soorten, maar voor het harde beton is een andere boormachine nodig. De hamerboor is de meest geschikte hamerboor die met gemak gaten in het hardste beton kan maken.

Waar gebruik je een hamerboor voor?

De (snoerloze) hamerboor kan het beste gebruikt worden voor het hamerboren in harde steen of beton, maar is ook geschikt voor het boren in de overige materialen. Waar gebruik je een hamerboor voor in bijvoorbeeld de woning? Voor de hamerboor zijn in de woning verschillende klusjes te bedenken. Bijvoorbeeld het ophangen van schilderijen, keukenhulpen en woningaccessoires.

Hamerboortjes verlichten het werk

De hamerboor is vooral bedoeld voor het gaten boren in beton, maar ook in baksteen en natuursteen. Voor het hamerboren van bijvoorbeeld gaten in hout, keramiek, kunststof of metaal, worden bij aankoop van een hamerboor in de regel aparte hamerboortjes en een boorkop meegeleverd.

Verschillende boren

Bij het kopen van een hamerboor kan vaak ook een boorset worden meegeleverd. Met deze boortjes kan in beton geboord worden. De hamerboortjes hebben daarvoor verschillende diameters. Een aparte boorkop, die hiervoor meegeleverd of extra gekocht kan worden, maakt het mogelijk om ook te boren in zachtere materialen dan beton of steen.