waar kun je een hogedrukreiniger voor gebruiken

Waar een hogedrukreiniger allemaal handig voor is

Een hogedrukreiniger kun je in en rond huis op tal van manieren gebruiken. Zo kun je aan de buitenzijde het huis schoonmaken met een hogedrukreiniger, maar ook het mos tussen tegels wegspuiten. Verder bestaat er tegenwoordig een hogedrukreiniger voor binnen. Deze functies van een hogedrukreiniger zijn het belangrijkste. Maar er zijn nog meer klussen die een hogedrukreiniger huren of kopen nuttig maken. Welke functies hebben hogedrukreinigers allemaal?

1. De buitenkant van de woning reinigen

Een hogedrukreiniger huren is nuttig als je de buitenmuren van jouw woning grondig wilt reinigen. Voordelig aan het huis schoonmaken met een hogedrukreiniger is dat de waterstraal op één beperkte plek wordt geconcentreerd. Hierdoor kun je snel en efficiënt ernstig vervuilde oppervlakten schoonspuiten. Voordelig is daarnaast dat je door de efficiënte straal water bespaart vergeleken met andere reinigingsmethoden. Een hogedrukreiniger huren of kopen voor het huis schoonmaken met een hogedrukreiniger, is dan ook een slimme zet!

2. Speciale reinigers voor binnengebruik

Tegenwoordig is er een speciale hogedrukreiniger voor binnen beschikbaar, waarmee je bijvoorbeeld de doucheruimte of het toilet kunt reinigen. Doe dit wel voorzichtig, want als je kiest voor een hogedrukreiniger die niet voor binnengebruik geschikt is, kun je de voegen en tegels in een badkamer beschadigen. Zorgt dus dat je een speciaal daarvoor ontwikkelde hogedrukreiniger voor binnen huurt of koopt als je daarmee binnen aan de slag wilt gaan.

3. De auto schoonmaken met een hogedrukreiniger

Waar een hogedrukreiniger allemaal handig voor is

Het is ook mogelijk om de auto te reinigen met een hogedrukreiniger. De auto is veel sneller schoon dan als je een emmer, spons en sop gebruikt. Verder hoef je de auto die je met en hogedrukreiniger wast, niet naar de wasstraat te brengen. Zo kun je dus jaarlijks tientallen euro’s besparen op het schoonmaken van jouw bolide. Wel met je enkele dingen in de gaten houden als je van plan bent om jouw auto met een hogedrukspuit schoon te houden. Zo hebben diverse leveranciers speciale borstelstukken ontworpen, die je op de spuit kunt zetten als je de auto gaat wassen. De speciale opzetborstel zorgt ervoor dat het water zich op een goede manier verspreidt en de laklaag van de auto niet beschadigd kan raken. Verder dien je de reiniger op een minimale afstand van 30 centimeter van de laklaag te houden. Dichterbij houden kan, wederom, de laklaag schade toebrengen. Een laatste belangrijke aandachtspunt is het schoonmaken van de banden van de auto met een hogedrukreiniger. Komt er namelijk teveel druk op het ventiel van de banden, dan kunnen deze ventielen ombuigen en beschadigd raken. En dat is iets wat je natuurlijk moet zien te voorkomen.

4. De bestrating schoonhouden met een hogedrukspuit

bestrating schoonhouden met een hogedrukspuit

Een hogedrukreiniger is een ideaal schoonmaakmiddel om snel en efficiënt de tegels rond jouw huis goed schoon te maken. Vooral als er veel dik mos en onkruid tussen d tegels in de tuin of voor het huis ligt, is een hogedrukreiniger de snelste manier om dit overtollige groen weg te krijgen. Vroeger moest je op de knieën over de tegels heen, met een schraper of mes, om al het groen tussen de tegels er handmatig uit te krassen en vervolgen ook nog in een emmer gooien. Met de hedendaagse hogedrukreinigers is het schoonmaken van de voegen tussen tegels een van de eenvoudigste klussen geworden die je rond de woning kunt uitvoeren. Dus maak het jezelf gemakkelijk en koop of huur een hogedrukreiniger voor bovengenoemde klussen.