afschotlaser

Voorkom wateroverlast met een afschotlaser! 

Wanneer je niet werkzaam bent in de bouw, kom je vaak termen tegen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Sommige bouwvakkers kunnen hele gesprekken voeren waarvan jij helemaal niks begrijpt. Wist je bijvoorbeeld dat je wateroverlast kan voorkomen met een afschot meter van Visser en Visser? Als je nog nooit van een afschot meter hebt gehoord, waarschijnlijk niet. Het is dus handig om te weten wat een afschot meter precies is, want wateroverlast kan iedereen overkomen. Dus benieuwd wat een afschot meter precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Afschot en laser 

Om erachter te komen wat een afschot meter precies is, kunnen we het woord in twee delen opsplitsen. De eerste vraag is dan, wat is een afschot? Afschot is het onder een bepaalde helling leggen van bijvoorbeeld een riolering, goot, dak of bestrating met het doel regenwater goed af te kunnen voeren. Om het even in Jip en Janneke taal uit te leggen. Met een afschot zorg je ervoor dat bijvoorbeeld het regenwater van je dak naar beneden loopt en niet op je dak blijft liggen. 

Als we het dan hebben over het tweede deel van het woord, laser, dan hebben we het over een lichtbron die lichtbundels afgeeft op een bepaalde golflengte. Als je deze woorden dan samenvoegt, dan hebben we het bij een afschotlaser over een laser die aangeeft hoe groot je afschot is. Ook dit even in Jip en Janneke taal uitgelegd, een laser afschot geeft aan hoe groot de helling moet zijn zodat regenwater naar beneden afloopt. 

Geen afschot betekent waterschade

Je hebt dus net kunnen lezen dat een afschotlaser laat zien hoe groot de helling van een oppervlakte moet zijn zodat regenwater weg kan lopen. Alleen waarom moet regenwater precies weglopen? Kun je er ook voor kiezen om geen afschot te nemen? Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om iets niet te nemen, maar of dit ook slim is, is een heel ander verhaal. 

Wanneer je een huis hebt met een plat dak, dan kan hier veel water op blijven liggen. Vooral wanneer het veel dagen achter elkaar regent, kan er een enorme plas op je dak ontstaan. Zonder afschot betekent dat dat deze plas blijft liggen en zich alleen maar meer ophoopt. Wat uiteindelijk ervoor kan zorgen dat er scheuren in het dak komen of deze zelfs inzakt. Want op een gegeven moment kan een dak de druk niet meer aan. Daarom is een afschot dus enorm belangrijk. 

Dus door het aanleggen van het afschot voorkom je een hoop problemen die gerelateerd zijn aan wateroverlast. Je merkt zelf weinig van een afschot, dus misschien lijkt het daarom niet nodig, maar niks is minder waar! Dus bekijk snel bij Visser & Visser het aanbod en voorkom wateroverlast!