De verschillende soorten spanplafonds

Een spanplafond is een plafond dat gemaakt wordt van kunststof en een frame. Door het plafond strak te spannen in het frame, ziet het plafond er netjes en strak uit.

Veel mensen denken dat er maar één soort spanplafond is. Dit is echter niet het geval. Er zijn vele verschillende spanplafonds, die we graag kort beschrijven in dit artikel. Wil je een spanplafond aanschaffen? Dan kan je door dit artikel te lezen, een beeld vormen wat voor verschillende mogelijkheden er allemaal zijn.

Matte plafonds

De meeste mensen die een spanplafond aanschaffen, kopen een mat plafond. Dit plafond lijkt op een gewoon plafond, maar dan is het gemaakt van een kunststof. Omdat het plafond uit één geheel bestaat, heeft het geen naden. Dit is overigens niet alleen het geval bij het matte plafond, maar ook bij de andere plafonds die in dit artikel beschreven worden.

keukenplafond

Hoogglans plafonds

Vind je het leuk als jouw plafond wat meer opvalt? Dan koop je een hoogglans plafond. In tegenstelling tot het matte plafond, heeft dit spanplafond een subtiele glans die jouw plafond meer laat opvallen.

Lichtdoorlatende plafonds

Wil je verlichting tussen het bestaande plafond en het spanplafond plaatsen? Dan koop je een lichtdoorlatend plafond. Dit plafond is transparant in tegenstelling tot andere plafonds waardoor het licht door laat. Hang je hier een lamp achter, dan is het effect simpelweg prachtig.

Gladde plafonds

Stucwerk is nooit helemaal glad, maar gladde spanplafonds zijn dit wel. Vind je het belangrijk dat jouw huis zo strak mogelijk oogt? Dan hang je dit plafond op. Dit plafond geeft jouw huis een op en top strakke uitstraling.

verlichtingsmogelijkheden bij spanplafonds

Fotoplafonds

Met spanplafonds heb je zelfs de mogelijkheid om foto’s op het plafond te laten drukken. Hierdoor krijg je erg speciale effecten. Denk bijvoorbeeld aan een spanplafond met een foto van een mooi wolkendek op een hemel blauwe achtergrond of een mooie sterrenhemel.

Het perfecte spanplafond kopen

Voor je een nieuw plafond koopt, is het belangrijk jezelf af te vragen hoe dit plafond eruit moet zien. Wil je een strak plafond of vind je het juist leuk als jouw nieuwe plafond een beetje opvalt? Als je weet wat voor soort plafond je wil, kan een expert van Plameco je helpen het perfecte plafond te vinden. Nu hoef je dit plafond alleen nog te kopen en te laten plaatsen.