tuin ontwerp

Tuin laten ontwerpen met de nieuwste trends aan tuinmeubelen

Je wilt graag een fijne tuin, maar je weet niet precies hoe je dat moet aanpakken. Misschien heb je een vaag idee van wat je mooi vindt, maar heb je geen flauw benul van de mogelijkheden. Of misschien heb je wel zin in een stijlvolle tuin, maar niet in het (denk)werk. In dat geval kun je ervoor kiezen om een tuinarchitect in te huren. Een specialist op het gebied van groen, die helemaal op de hoogte is van de nieuwste trends en in een handomdraai een tuin naar jouw wensen ontwerpt. 

Om te beginnen: een comfortabele zithoek

Als je lange zomerdagen in je tuin doorbrengt, is het fijn om een zithoek te hebben waar je echt tot rust kan komen. Waar je lekker een boekje kunt lezen of je ogen even dicht kunt doet. Tuinarchitecten kiezen vaak voor de producten van vooraanstaande merken als Tierra Outdoor en Adezz. Tierra Outdoor bijvoorbeeld is een bedrijf dat staat voor comfort en kwaliteit en dat voor een scherpe prijs. Tuinmeubelen van dit merk zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen zoals aluminium en teakhout en gaan daarom jarenlang mee. Voor de luxe kussens is gekozen voor speciale All Weather stof, zodat je niet naar buiten hoeft te rennen als het plotseling gaat regenen. De kussens mogen in de winter en gedurende lange regenperiodes wel op een droge plek worden gelegd. Omdat er loungesets van uiteenlopende stijlen te vinden zijn, is er altijd eentje die precies past bij jouw wensen en jouw tuin. Wil jij graag een romantische sfeer aanhouden? Kijk dan eens naar de Wakkanda loungeset. Ben je meer van een moderne stijl? Dan is de Salamanca misschien echt iets voor jou.

Gezellig samen buiten eten aan een stijlvolle eettafel

Het kan natuurlijk ook dat je niet zo’n behoefte hebt aan een loungeset, maar wel gezellig met je gezin aan een grote tuintafel wilt kunnen eten. Zeker als je dol bent op buiten koken en graag achter de barbecue of paella pan staat, kan een fijne eettafel niet ontbreken. Ook tuintafels zijn er in allerlei stijlen. Als je een moderne, industriële smaak hebt, dan past de Tierra Outdoor Franky eettafel wellicht helemaal in jouw straatje. Houd je meer van natuurlijk? Kijk dan eens naar de stijlvolle Amorini, gemaakt van karakteristiek teakhout. Wil je graag een ronde eettafel? Dan is de Doncaster het overwegen waard. De tuintafels uit het assortiment van Godu zijn gemaakt van materialen van uitstekende kwaliteit en hebben gegarandeerd een lange levensduur.

Combineren met stijlvolle plantenbakken

Oké – het valt misschien niet onder ‘tuinmeubelen’, maar is toch heel belangrijk voor de aankleding van je tuin: een aantal mooie plantenbakken of kies voor een prachtige en rustgevende Adezz watertafel. Heb jij een allegaartje aan plantenbakken en wil je nu eens echt een rustig geheel maken van je tuin? Match je plantenbakken met je tuinmeubelen en je ziet meteen het effect. Als je zin hebt in een speelse tuin, kun je natuurlijk ook kiezen voor verschillende stijlen en formaten, maar wat je ook kiest: ga voor kwaliteit. Daar heb je uiteindelijk het meeste aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stijlvolle plantenbakken van Adezz, Cosapots of Capi.

Niets meer aan doen

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groen je vingers zijn, maar het is wel zo fijn om niet veel tijd aan het onderhoud van je tuin te hoeven besteden. Je kunt het wat betreft planten zo gek maken als je zelf wilt, maar over de tuinmeubelen hoef je je geen zorgen te maken. Die hebben niet veel onderhoud nodig. Haal af en toe een doekje eroverheen en hij kan er weer even tegenaan. Een teakhouten of aluminium frame is gebaat bij een jaarlijkse behandeling voor optimale bescherming. Voor roestvorming hoef je niet bang te zijn: de gebruikte materialen zijn beschermd tegen corrosie en prima bestand tegen de weersomstandigheden, zelfs ons natte Nederlandse klimaat. Een tuinarchitect zal ervoor zorgen dat de tuin helemaal naar jouw wens is en alle meubels goed bij elkaar passen, zodat het één mooi geheel wordt. Jij hoeft alleen maar te genieten.