top 5 beste klopboormachines

Top 5 beste klopboormachines van dit moment

De meeste mensen hebben wel een accuboormachine. Dit is een handig gereedschap bij het in elkaar zetten, of uit elkaar halen, van objecten zoals meubels. Zo’n accuboormachine is echter niet voldoende als je door materiaal heen moet boren wat stevig is zoals metaal, steen, baksteen of gips. Daar heb je een klopboormachine voor nodig. Met dit veelzijdige stuk gereedschap kun je ook schroeven erin draaien, maar ook bijvoorbeeld mortel, lijm of verf mixen. Uiteraard is elke klopboormachine anders en is er veel verschil in kwaliteit.  Zo heb je bijvoorbeeld modellen die een accu hebben, waardoor je ze draadloos kunt gebruiken, maar je hebt ook modellen die netstroom gebruiken. Welke klopboormachine je nu precies nodig hebt is afhankelijk van een aantal kenmerken en natuurlijk je eigen eisen. Wij helpen je op weg met onze top 5 beste klopboormachines van dit moment.

Makita DHP482RTJ
Klik hier voor meer informatie over de Makita DHP482RTJ

Makita DHP482RTJ

Met deze klopboormachine kun je extra lang doorwerken. Waarom? Omdat deze machine een accu capaciteit heeft van 5 Ah. Hier kun je dus extreem lang mee doorwerken zonder van accu te moeten wisselen. Je kunt deze klopboor van Makita ook gebruiken op ander gereedschap van hetzelfde merk, die hetzelfde platform gebruikt. Je krijgt twee accu’s geleverd bij de klopboormachine, waardoor je dus wel een tijdje vooruit kunt. Verder krijg je ook een acculader en een draaghaak bijgeleverd. Ondanks die geweldige accu weegt dit monster nog steeds maar 1,8 kil, wat niet erg zwaar is voor een klopboor. Als je in hout gaat boren, kun je tot wel 38 millimeter in diameter boren. Bij steen, metaal en zacht steen is dit 13 millimeter.

Metabo SBE 850-2
Klik hier voor meer informatie over de Metabo SBE 850-2

Metabo SBE 850-2

Wanneer je gaat boren in gesteente, dan heb je een krachtige boor nodig. Met deze machine van Metabo kun je tot wel 20 millimeter in diameter boren. Ga je met hout werken, dan verdubbelt dit tot maar liefst 40 millimeter. Een must-have voor de professionals. Er zit een lange snoer aan van maar liefst 4 meter, waardoor je vaak geen gebruik hoeft te maken van de accu. Het nadeel van deze klopboormachine is wel dat er geen boren of bits meegeleverd worden. Deze zul je dus zelf moeten aanschaffen. De Metabo SBE 850-2 maakt gebruik van een snelspan kop, waardoor je niet specifiek een bitje van Metabo moet gebruiken. Er zijn twee instellingen waardoor je zowel kunt schroeven als boren. 

Bosch GSB 20-2
Klik hier voor meer informatie over de Bosch GSB 20-2

Bosch GSB 20-2

Wanneer je grote gaten tot 40 millimeter in diameter moet maken in hout, zul je deze klopboormachine moeten aanschaffen. De klopboor weegt slechts 2,6 kilogram waardoor je er fijn mee overweg kunt zonder lamme armen te krijgen. Het is er wel een die weer op netstroom werkt, je wordt dus in enige mate beperkt door de kabel. Deze is gelukkig wel 4 meter lang, wat je dus best wat bewegingsruimte geeft. Met een aandrijving van 850 watt kun jij rustig de 3000 toeren per minuut aantikken. Je hoeft niet bang te zijn dat je binnen de kortste keren je boor moet vervangen, want hij werkt op een koolborstelloze motor. Dit zorgt voor minder wrijving en dus ook minder warmte. 

Makita HP331DSAE
Klik hier voor meer informatie over de Makita HP331DSAE

Makita HP331DSAE

Natuurlijk hoeft niet iedere professionele boor een monster van een apparaat te zijn. Sommige boren kunnen ook de beste keuze zijn voor de wat kleinere klussen. Zoals deze klopboor van Makita  bijvoorbeeld. Het apparaat is zeer licht in gewicht, namelijk 1,2 kilogram, dit komt omdat hij lekker compact is. Hij werkt op een Li-Ion accu van 10,8 volt. Toch heeft hij een accucapaciteit van 2Ah waardoor je dus lang door kunt gaan. Je maximale boorcapaciteit is bij deze klopboormachine 21 millimeter in diameter als je in hout boort. Bij steen,  metaal en zacht steen moet je rekening houden met 8-10 millimeter in diameter. De ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat jij in één dag een groot gedeelte van je klus af kan hebben. 

Black & Decker KR911K-QS
Klik hier voor meer informatie over de Black & Decker KR911K-QS

Black & Decker KR911K-QS

Deze klopboormachine werkt alleen op netstroom. Gelukkig is de kabel wel 2,5 meter. Voor klusjes in huis zou dit op de meeste plekken lang genoeg moeten zijn. Mocht je in hout boren en schroeven, dan heb je een boorcapaciteit van maar liefst 50 mm doorsnee. Wanneer we in steen gaan werken wordt dit nog maar 18 millimeter. Zacht steen en metaal hebben de kleinste doorsnee met zo’n 13 millimeter. Er zijn wel twee versnellingen aanwezig, je kunt jouw toerental dus goed afstellen op het materiaal waar je mee werkt. Hij weegt wel wat zwaarder dan bovengenoemde apparaten, namelijk 4,2 kilogram. Helaas is er geen verlichting aanwezig op de machine zelf, je zult dus zelf een lampje moeten meenemen op slecht verlichte plekken.