tips voor het verbouwen vna je tuin

Tips voor het verbouwen van je tuin

Met het voorjaar in zicht is het dé tijd van het jaar om je huis of tuin eens flink op te knappen. Als je buiten in de tuin zit, wil je natuurlijk wel een mooi uitzicht en niet dat je tegen uitgegroeide planten en onkruid aan zit te kijken. De één heeft groene vingers en heeft geen problemen met het aanpakken van de tuin en de ander heeft hier toch iets meer moeite mee. Hoe dan ook, wij vertellen je graag waar je kunt beginnen en hoe je deze verbouwing aan kunt pakken! 

Bepaal je budget 

Ook bij het verbouwen van je tuin komen de nodige kosten kijken. Dit kostenplaatje kan nogal uiteenlopen, afhankelijk van je wensen. Bepaal daarom goed van te voren hoeveel je van plan bent om uit te geven en of je dit gaat redden met alles wat je wil gaan verbouwen. Misschien ga je alleen verbouwen of huur je een tuinier of tuinarchitect in. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Je kunt ook voor de zekerheid het budget iets ruimer berekenen, zodat je zeker weet dat je niet in de problemen komt als ongeplande kosten zich voordoen. 

Benodigdheden 

Als je een idee hebt over hoe de tuin eruit moet komen te zien, is het tijd om op zoek te gaan naar de benodigde materialen. Ga naar verschillende tuincentra en kijk voor leuke plantjes, bloemetjes en tuinmeubels. Houd er wel rekening mee dat materialen en oude bloemen uit je huidige tuin, ook opgeruimd moeten worden. Veel mensen onderschatten de hoeveelheid afval dat hieruit komt. Om al het afval in één keer af te kunnen voeren kun je voor de zekerheid een bouwafval container huren

In het geval je ook nieuwe tuinmeubels moet bestellen, is het handig om rekening te houden met de levertijd. Het kan soms een aantal dagen of weken duren voordat je deze binnen hebt. In de tussentijd kun je er wel voor zorgen dat de rest al klaar is, zodat de meubels niet in de weg staan tijdens de verbouwing. 

Praktische zaken 

Naast het aanschaffen van spullen en materialen, is het ook belangrijk om te kijken naar praktische zaken die komen kijken bij een verbouwing. In het geval je de verbouwing uitbesteed aan een tuinier o.i.d., moet je er rekening mee houden dat er dus meerdere mensen over je vloer komen. Als je liever niet hebt dat zij bij jou binnen naar de wc gaan, kun je een toiletwagen huren en deze tijdelijk in de tuin zetten. Kijk hiernaast naar het seizoen waarin je wilt gaan verbouwen. Het is aan te raden om dit te doen in het voorjaar, zodat het niet veel regent en ook niet te warm is.