een moderne keuken neerzetten

Tips om een moderne keuken neer te zetten

Wij Nederlanders houden van moderne keuken ontwerpen. Waarom? Omdat de flexibiliteit van moderne keuken ontwerpen past bij onze drukke levensstijl en veranderende gezinsbehoeften. Functionaliteit, bruikbaarheid, karakter en stijl gaan allemaal naadloos samen in een goed ontworpen, moderne keuken. Of je nu een nieuwe keuken aan het maken bent of gewoon een bestaande wilt upgraden, het is niet moeilijk om een ​​moderne en minimalistische keuken te realiseren. Door deze 5 eenvoudige stappen te volgen, kun je zelfs jouw dromen verwezenlijken en iets creëren dat je stoutste dromen overtreft!

Plannen en sorteren

Denk na over wat je nodig hebt en wat je eventueel uit je keuken kunt halen. Kijk naar de bestaande opslagruimte, of de geplande opslagruimte als je nieuw gaat bouwen. Haal je het maximale uit elke vrije centimeter van de muur, kast en lades?  Dan moet je wel beseffen dat dat niet overeenkomt met de stijl van een moderne keuken. Zorg dus vooral dat de keuken niet druk overkomt.

Ga grondig opruimen en bedenk goed wat je wel, en vooral niet, gebruikt

Het is tijd om de rommel op te ruimen. Keukenkasten en lades blijken allerlei spullen te verzamelen waarvan we niet weten waar we ze anders moeten opbergen. Verwijder alle gadgets, bestek, apparaten, serviesgoed en bakartikelen die je zelden of nooit gebruikt en berg ze op, of doneer ze aan een goed doel. Sorteer je voorraadkast en verwijder alle etenswaren die over datum zijn of gewoon niet zullen worden gegeten. Je zult er versteld van staan hoeveel er in onze keukenkastjes staat dat we nooit gebruiken.

Tips om een moderne keuken neer te zetten

Het is geen geheim: het werkblad kan je keuken letterlijk maken of breken. Moderne keuken ontwerpers geven de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals graniet, marmer, roestvrij staal, hout of bewerkt steen: allemaal materialen die een strak en elegant gevoel creëren, precies wat je wil in een moderne keuken. Het is belangrijk dat je ook de werkbladen vrij houdt van rommel en chaos, dus probeer andere plaatsen te vinden voor items zoals de magnetron en het koffiezetapparaat.

Hardware in de keuken

Denk goed na over welke stijl grepen en kranen je installeert. De moderne keuken is gebaseerd op strakke lijnen en gladde oppervlakken, dus je kunt ervoor kiezen om de handgrepen of trekken helemaal weg te laten en te kiezen voor een ‘greeploze’ keuken. Nogmaals, strak en eenvoudig is waar je je op moet concentreren en geloof ons, het assortiment is enorm! Mengkranen zijn een veelvoorkomende keuze die verkrijgbaar is in roestvrij, chroom, brons en zwart… de keuze is aan jou!

Licht en helder

Er zijn geen regels als het gaat om kleurgebruik voor een moderne keuken, maar het is belangrijk dat je het beschikbare natuurlijke licht optimaal benut. Voeg indien mogelijk een groot raam toe, of als de jouwe een interne keuken is, overweeg dan om een ​​dakraam of lichtstraat te installeren. Zorg voor voldoende elektrische verlichting om ook ’s nachts een ‘licht en luchtig’ gevoel te behouden. Naast de sfeerverlichting kan praktische verlichting de functionaliteit van de ruimte verbeteren, terwijl speciale verlichting dat subtiele vleugje glamour en stijl kan toevoegen.

Vloeren

Verouderde vloerbedekkingen kunnen uw ambitie om een ​​moderne en minimalistische keuken te creëren totaal ondermijnen. Tegels, hout, vinyl of zelfs gepolijst beton zijn allemaal moderne keuzes. En als u het te koud vindt onder uw voeten, waarom zou u dan niet wat comfort en stijl toevoegen met een trendy vloermat?

Lees ook: Nieuwe keuken? Waar moet je op letten m.b.t. de keukenverlichting