Tips bij het kopen van zonnepanelen

Als je van plan bent om op een duurzame manier energie op te wekken met behulp van zonnepanelen dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf van zonnepanelen en zijn er verschillende soorten zonnepanelen? Het belangrijkste dat je moet doen voordat je overgaat tot de aankoop van zonnepanelen is je goed oriënteren. Probeer antwoord te geven op vragen zoals welk doel je voor ogen hebt met de zonnepanelen, welk rendement je wilt behalen en welke soort het meest geschikt is voor jouw woning. Zorg er dan ook direct voor dat jouw wensen ook gehaald kunnen worden met het beschikbare budget.

Welke zonnepanelen en hoeveel moet je kopen?

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in glas-glas, monokristallijn, amorf en polykristallijn. Welke zonnepanelen je wilt aanschaffen hangt af van wat je graag wilt. De glas-glas is een goed voorbeeld van een soort zonnepaneel dat een zeer hoog rendement heeft. Van deze zonnepanelen heb je dus niet veel nodig om genoeg energie op te wekken om het huis te kunnen voorzien van stroom. Amorf zonnepanelen zijn flexibel maar leveren helaas een laag rendement. Polykristallijn en monokristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van respectievelijk meerdere grove kristallen en één kristal. De polykristallijn levert een goed rendement en kan goed op grote oppervlaktes gebruikt worden. De monokristallijn heeft een nog beter rendement en kan goed op kleine daken worden gebruikt.

Verschillende prijzen

De prijzen van de verschillende soorten zonnepanelen hangen af van de eigenschappen en het merk van de panelen. Als je puur naar de prijs kijkt dan ben je met amorf zonnepanelen het goedkoopst uit. Polykristallijn zonnepanelen zijn ook nog goed te betalen en de monokristallijn zonnepanelen zijn een stuk duurder. De glas-glas variant is de duurste soort zonnepanelen die je kunt kiezen. Het voordeel van deze zonnepanelen is wel dat ze een zeer lange levensduur hebben en van hoge kwaliteit zijn. Maak bij het oriënteren gebruik van deze zonnepanelen kopen tips zodat je de beste keus kunt maken voor jouw woning. Houdt er bij het uitzoeken van de kosten ook rekening mee dat er nog een omvormer bij de zonnepanelen moet worden geplaatst en dat alles door een installateur moet worden bevestigd.