Timmer je zolder af en maak er een waardige slaapkamer van

De zolder – voor velen een ruimte die niet al te veel aandacht verdient als het gaat om inrichting. Toch is het mogelijk om van het bovenste kamertje een prachtig slaapkamer te maken en wel op verschillende manieren. Een van de belangrijkste maatregels die je hierbij moet treffen is het isoleren en afwerken van de ruimte!

Wil je zelf aan de slag en van een doodgewone zolder een gezellige, stijlvolle slaapkamer maken? Dan is het de moeite waard om te vertrouwen op kwalitatief materiaal – zoals bijvoorbeeld multiplex platen!

Wat zijn multiplex platen?

Multiplex is een soort van opeenstapeling van verschillende houtlagen, die samen één groot, stevig en flexibel geheel vormen. De verschillende lagen hout worden als het ware tegen elkaar gelijmd door middel van een oersterke en duurzame lijm. De voordelen:

  1. Multiplex is erg stevig

Door het samenvoegen van verscheidene planken door middel van sterke lijm, zijn dergelijke platen veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf dan gewone planken. Het gevolg is dat de multiplex platen dus ook perfect geschikt zijn als afwerking voor de zolder!

  1. Multiplex platen zijn flexibel

Hoewel dergelijke platen erg sterk en weerbaar zijn, zijn ze toch ook erg flexibel en eenvoudig te behandelen, te bewerken en te installeren. Dat maakt ze de ideale optie voor wie de zolder snel en efficiënt wil omtoveren tot een gezellige slaapkamer!

  1. Multiplex isoleert goed

Vervolgens is multiplex een goede investering voor de zolderkamer aangezien het uitermate goed isoleert tegen koude en geluid. Juist doordat de houten platen op elkaar zijn gelijmd, zullen ze dit beter doen dan de meeste andere opties!

Vertrouw op multiplex populier platen van kwaliteit

Wil je het beste halen uit de verbouwing van je zolder? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van multiplex populier platen als afwerking! Vooral als je kiest voor multiplex bij een vooraanstaand aanbieder kan je rekenen op kwaliteit, duurzaamheid en een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden. De voordelen:

  1. Verschillende diktes mogelijk

Dergelijke multiplex platen in verschillende diktes verkrijgbaar, van 12 tot 15 millimeter, waardoor ze dus voor verschillende toepassing gebruikt kunnen worden. De dikte bepaalt grotendeels de mate van isolatie!

  1. Populier is erg licht

Daarbij is populieren hout erg licht in vergelijking met veel andere houtsoorten, waardoor het erg gemakkelijk bewerkt en geplaatst kan worden. Erg handig als je zelf een groot deel van de verbouwing van je zolder op jou wil nemen!

  1. De perfecte oplossing voor binnenshuis

Een ander voordeel van populier is dat het een verfijnde indruk geeft, waardoor het de ideale oplossing is voor het verbouwen van het interieur. De zolderkamer omtoveren tot een slaapruimte kan dus zeker als je kiest voor dit materiaal bij De Hout Groothandel!