sfeerhaard

Sfeerhaard

De term sfeerhaard komt misschien wat verwarrend over. Tegenwoordig is bijna elke haard een sfeerhaard, want de eisen die we nu aan een haard stellen liggen hoger dan alleen verwarming. Sfeer en gezelligheid worden door de haardenliefhebber van nu net vaak net zo belangrijk gevonden als de warmteafgifte! Onder sfeerhaarden verstaan we dus haarden die er niet alleen zijn voor de warmte, maar ook voor de sfeerbeleving. Het bekendste voorbeeld van een sfeerhaard is misschien wel de elektrische sfeerhaard. Elektrisch vuur imiteert het echte vuur tot in de kleinste details. Qua rookontwikkeling, vuurbeeld, vlammenspel en zelfs qua geluiden zult u verbaast zijn hoe dicht fabrikanten van het elektrische vuur de traditionele haard al kunnen benaderen!

Er blijft echter 1 heel groot verschil tussen de elektrische sfeerhaard en ieder ander type haard. Bij elk type haard is warmte een onoverkomelijk kenmerk. Er zijn immers echte vlammen en echt vuur. Bij een elektrische sfeerhaard is warmte een keuze die u zelf in de hand heeft. Een elektrische sfeerhaard geeft namelijk in principe geen warmte af. Pas als u beslist om het ingebouwde verwarmingselement aan te zetten straalt de weldadige warmte u tegemoet. Een elektrische sfeerhaard biedt ook een fascinerend schouwspel op momenten dat warmte niet uw prioriteit heeft. 

Van een sfeerhaard geniet u dus niet alleen wanneer het koud is, maar het gehele jaar door!

Een andere reden voor de groeiende populariteit van de elektrische sfeerhaard is de eenvoud waarmee deze kan worden geïnstalleerd. Omdat er sprake is van een vuurimitatie en niet van echt vuur, hoeft u geen rekening te houden met voldoende luchttoevoer en ook aan het afvoeren van rookgassen hoeft u niet te denken. U heeft dus geen schoorsteen of ander rookgasafvoerkanaal nodig, alles wat een elektrische sfeerhaard nodig heeft is een stopcontact, meer niet! Sfeerhaarden laten zich door deze eigenschappen ook erg gemakkelijk inbouwen op plaatsen waar dat met een meer traditionele haard toch vaak lastig is. Wacht dacht u bijvoorbeeld van een sfeerhaard in een designmeubel? Of als roomdivider ingebouwd in een wand? Of misschien ziet u uw sfeerhaard wel geplaatst in een fraai tv meubel, naast uw moderne televisie? Met een sfeerhaard kan het allemaal!

 

In ons grote assortiment sfeerhaarden vindt u de nieuwste modellen van alle A merken. Zo vindt u bij ons sfeerhaarden van Dimplex, Faber, Dru en Element4 tegen sterk concurrerende prijzen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden u graag het gehele traject. Bij ons vindt u niet alleen de fraaiste sfeerhaarden, ook voor uw persoonlijke maatwerkmeubel bent u bij ons aan het juiste adres. Wij heten u van harte welkom in onze luxe showroom. De koffie staat voor u klaar!