Richt jouw vakantiehuis in met stijl

Er zijn tegenwoordig veel mensen die een tweede woning als vakantiehuis hebben. Je kan een dergelijke woning gebruiken als alleen een beleggingsobject, maar je kan er ook zelf gaan wonen. Vaak wordt een vakantiehuis verhuurd, als je als eigenaar er zelf geen gebruik van maakt. Het is dan van belang hoe je je vakantiehuis inricht. Houd er rekening mee dat de meubelen redelijk duurzaam moeten zijn. Het moet gemakkelijk schoon te houden zijn, maar toch leuk ingericht, zodat de huurder met een goed vakantiegevoel weer huiswaarts kan trekken. Hierbij enkele stijlen, die perfect bij een vakantiehuis passen:

Landelijke stijl

De landelijke stijl, de vorm van een cottage is een ideaal vakantiehuis stijl. Kenmerkend voor deze stijl, is dat het rustig oogt en er veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke kleuren. Uiteraard kan een tv niet ontbreken in de woonkamer, maar het is wel belangrijk dat je zoveel mogelijk moderne apparatuur, uit het zicht wegwerkt. Werk veel met hout, riet, linnen en jute. Voor de ramen hang je nostalgische gordijnen en voor de verlichting gebruik je klassieke lampenkapjes. Ook in de keuken moet je zoveel mogelijk moderne apparatuur wegwerken. Zorg voor mooie houten panelen keukenkastjes en werk met nostalgische keuken kranen.

Industriële stijl

Heerlijk in een vakantiehuis als het niet allemaal heel strak hoeft te zijn. De industriële stijl maakt gebruik van ruwe materialen als beton, baksteen en metaal. Lekkere robuuste meubels en mooie industriële lampen boven de eettafel. Kabels mogen gezien worden, evenals leidingen die niet perse achter de muur weggestopt hoeven te worden. Metalen luxaflex voor de ramen zorgen voor het oude fabrieksgevoel. Gebruik voor de verlichting in de zithoek industriële lampen met grote lichtbollen gericht op bijvoorbeeld een bakstenen muur.

Beach stijl

Vooral als je vakantiehuis in de buurt van het strand staat, is dit een prima stijl. Je moet veel met hout, touw en jute werken. Een mooie houten bank in huis vol met frisse kussentjes en aan de muur een aan het strand gevonden visnet en een reddingsboei. De verlichting moet vooral gezellig zijn en de sfeer van een strandvuur uitstralen, zoals verlichting in kleine of grote lantaarns. Uiteraard moet je ook een groot vuurkorf buiten neerzetten. Zorg dat je je keuken inricht als een heuse strandbar, waar je in de zomer heerlijke cocktails voor je gasten kan serveren.