bezorger pakketjes

Pakket versturen? Dit zijn jouw mogelijkheden

Verkoop je als bedrijf producten via het internet? Dan wil je dat deze zo snel mogelijk afgeleverd worden bij de koper. Uiteraard wil je hier zelf niet de hoofdprijs voor betalen. Menig ondernemer worstelt echter met deze twee zaken. Het is namelijk niet makkelijk om snel pakketten te bezorgen voor weinig geld. Veel bedrijven laten hun pakketten bezorgen door één vervoerder. De kans dat dit de goedkoopste optie is, is niet groot. Daarom doe je er goed aan om de verschillende mogelijkheden voor wat betreft pakketten versturen te bekijken. Om jou een handje te helpen, zetten we ze hieronder op een rijtje.

1. Eén vaste vervoerder
We haalden het hierboven al kort aan, maar veel bedrijven werken voor de verzending van pakketten samen met één vervoerder. Zij versturen hun pakketten met grote vervoerders als PostNL, DHL, UPS of DPD. Deze partijen werken vaak met vaste prijzen voor de verzending. De prijzen worden doorgaans gebaseerd op het volume. Verstuur je veel pakketjes? Dan betaal je minder dan wanneer je maar weinig pakketten hebt. De prijzen voor verzending verschillen per vervoerder. Vergelijk de verschillende mogelijkheden daarom goed voordat je een keuze maakt.

2. Ga samenwerken met andere bedrijven
Wanneer je weinig pakketten verstuurt, betaal je relatief veel verzendkosten. Voor kleine bedrijven is dit moeilijk te behappen, zeker wanneer er regelmatig kleine zendingen zijn. In veel gevallen draait de klant namelijk op voor de verzendkosten, waardoor hun bestelling alleen maar duurder wordt. Gelukkig kun je als kleine webshop ook redelijk goedkoop producten versturen. Je kunt namelijk een samenwerking aangaan met andere bedrijven. Indien jij jouw krachten bundelt met andere kleine webshops, is het volume groter. En bij een groter volume dalen de verzendkosten.

3. Lift mee met Shops United
Een derde en laatste mogelijkheid die we hier behandelen voor wat betreft verzending is Shops United. Indien jij je hierbij aansluit, krijg je hulp bij het slim én goedkoop verzenden van jouw pakketten. Zo kun je via het online verzendsysteem van Shops United makkelijk verzendlabels aanmaken, printen en volgen. Daarbij komt dat er slechts één aanspreekpunt is, zelfs wanneer je gebruikmaakt van meerdere vervoerders. Tot slot is lift je mee op het pakketvolume van zo’n 2000 webwinkels. Je betaalt hierdoor aanzienlijk minder voor de verzending. En heb je niets te versturen? Dan betaal je ook niets bij Shops United.