Nieuwe keuken zetten? Hoe kies je de juiste kraan?

Ga je een nieuwe keuken laten zetten? Dan moet je niet alleen nieuwe kastjes zoeken en bepalen welke apparatuur je in je keuken wil verwerken, maar houd je je ook bezig met de kleinere details van je nieuwe keuken. Dit betekent onder andere dat je een mooie kraan koopt voor jouw nieuwe keuken. Maar hoe kies je de juiste kraan, waar je vele jaren plezier van hebt? Je leest het in dit artikel.

Bepaal de stijl van je nieuwe keuken

Voor je een nieuwe kraan kunt kopen voor je keuken, bepaal je welke stijl je keuken moet krijgen. De stijl van jouw keuken bepaalt namelijk de stijl van je nieuwe kraan. Wil je een moderne keuken? Dan ga je op zoek naar een moderne kraan. Wil je een landelijke keuken? Dan zoek je een kraan met landelijke uitstraling. Als je de stijl van je nieuwe keuken weet en ook weet hoe je deze stijl wil doorvoeren, is het gemakkelijker de juiste kraan voor je keuken te zoeken.

Bepaal aan welke eisen de kraan moet voldoen

Jouw kraan moet niet alleen mooi zijn, maar moet ook aan je praktische eisen voldoen. Vind je het bijvoorbeeld niet prettig om een kraan met één knop te bedienen, maar gebruik je liever een kraan met twee knoppen (voor warm en koud water)? Dan streep je alle kranen met één knop van je lijstje. Wil je een uitneembare kraan, waar je gemakkelijk de wasbak mee schoon kunt spoelen? Dan ga je actief op zoek naar een uitneembare kraan in de juiste stijl. Weet je wat voor kraan je wil gebruiken in je nieuwe keuken, dan is het gemakkelijker deze te vinden.

Vergelijk kranen met elkaar

Tot slot raden wij je aan diverse kranen met elkaar te vergelijken. Door kranen te vergelijken vind je niet alleen de mooiste kraan, maar vind je bovendien de kraan die het beste aan jouw eisen voldoet. Daarnaast kun je geld besparen door kranen met elkaar te vergelijken. Heb je een mooie kraan gevonden voor 200 euro? Dan kun je deze kraan direct aanschaffen, maar met een beetje geluk vind je een vergelijkbare kraan voor 150 euro. Niet door urenlang te zoeken naar een vergelijkbare kraan, maar door kranen even kort met elkaar te vergelijken.