bouwafval duurzaam verwijderen

Manieren om bouwafval duurzaam te verwijderen

Bij het renoveren van een huis of een bouwproject, kun je schrikken van de hoeveelheid puin en afval waar je tijdens het project mee te maken krijgt. Een van de belangrijkste dingen om over na te denken bij een verbouwing is hoe je al het puin kwijtraakt. Je wil afval niet alleen goed afvoeren, maar dit het liefst ook duurzaam doen. Dus hoe doe je dat?

Materialen hergebruiken

Er is altijd ruimte voor hergebruik en herbestemming als het om bouwen gaat. Spijkers, schroeven, stukken hout, glas en stenen zijn slechts enkele bouwmaterialen die je kunt hergebruiken. Of je nu een oud meubelstuk nieuw leven inblaast of overgebleven hout gebruikt om een ​​vogelhuisje te bouwen, het hergebruiken van bouwmaterialen is een geweldige manier om groen bezig te zijn en geld te besparen. Het is ook nog eens leuk! Denk dus de volgende keer dat je aan een bouwproject begint na over hoe je sommige oude materialen nieuw leven kan inblazen.

Doneer

Doneren is een uitstekende manier om je huis op te ruimen en tegelijkertijd anderen te helpen. Kringloopwinkels accepteren meubels, apparaten en andere grote artikelen en verkopen ze in lokale winkels of schenkt ze aan iemand in nood. Je doet dus spullen weg die je niet meer nodig hebt, terwijl je de behoeftigen er mee helpt.

Huur een afvalcontainer 

Het is tijdrovend en fysiek zwaar om zelf afval op te halen en het naar de gemeentelijke milieustraat te brengen. Een betere oplossing hiervoor is een afvalcontainer te huren bij een lokaal afvalbedrijf. Dit biedt vele voordelen ten opzichte van andere methoden voor het afvoeren van bouwafval.

Ten eerste is het veel handiger, omdat je de afvalcontainer kunt vullen en het bedrijf hem kan laten ophalen als hij vol is. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het zelf sorteren en afvoeren van het afval; het bedrijf regelt dat voor jou. Neem voordat je een afvalcontainer huurt contact op met jouw plaatselijke afvalbedrijf en informeer naar hun beleid en vergoedingen. 

duurzaam verwijderen bouwafval

Houd een garage sale en doneer wat niet verkoopt

Als je een renovatie hebt, moet je waarschijnlijk wat meubels, apparaten en andere huishoudelijke artikelen verwijderen. In plaats van deze dingen gewoon weg te gooien, kun je ervoor kiezen wat extra geld te verdienen door een garage sale te houden.

Dit is de perfecte manier om van waardevol bouwafval af te komen. Je kunt de items redelijk prijzen en zelfs doneren wat niet wordt verkocht aan een plaatselijke liefdadigheids- of kringloopwinkel. Dit is een fantastische manier om wat extra geld te verdienen terwijl er minder afval op de stortplaats terecht komt. Het kan je ook helpen om je huis tegelijkertijd te organiseren en op te ruimen.

Vraag familie en vrienden of ze materiaal nodig hebben

Renovatie van huizen levert vaak overgebleven materialen op, zoals hout, verf of gereedschap. In plaats van deze spullen weg te gooien, kun je ook kijken of een van je vrienden of familieleden ze kan gebruiken.

Misschien kunnen ze de materialen gebruiken voor hun eigen projecten, of misschien kennen ze iemand die dat kan. Dit is een slimme manier om geld te besparen en tegelijkertijd je dierbaren te helpen. Dus voordat je overgebleven materialen weggooit, moet je rondvragen en kijken of iemand ze goed kan gebruiken.

Een van de meest duurzame manieren om bouwafval te recyclen of weg te gooien, is door het aan iemand anders te geven die het kan gebruiken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door bijvoorbeeld Marktplaats te controleren. Op Marktplaats kun je aanbiedingen voor gratis items plaatsen, en je kunt er mensen vinden die geïnteresseerd zijn om jouw overgebleven materialen over te nemen. Dit is dus niet alleen een geweldige manier om te recyclen, maar het kan je ook helpen om wat extra geld te verdienen.

Manieren om bouwafval duurzaam te verwijderen

Wissel materialen uit met andere doe-het-zelvers

Ben jij een doe-het-zelver en heb je vaak bouwmaterialen over? Of ben je een aannemer die te veel puin heeft? Hoe dan ook, je kunt een oplossing vinden door materialen uit te wisselen met andere doe-het-zelvers of aannemers. Het is ook milieuvriendelijk omdat het helpt om afval te verminderen. Oh, en het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen met andere doe-het-zelvers en aannemers in jouw omgeving. Het uitwisselen van materiaal is een gemakkelijke en effectieve manier om bouwafval te recyclen.

Het zal je verbazen hoeveel nut je kunt hebben van overgebleven bouwafval. Dus in plaats van deze materialen weg te gooien, waarom zouden we ze niet hergebruiken voor iets nieuws en creatiefs Pinterest en andere knutsel websites zijn uitstekende inspiratiebronnen om van afval iets moois te maken. Pinterest heeft een goudmijn aan ideeën voor die overgebleven bouwdelen. Je kunt online duizenden ideeën vinden, van het veranderen van sloophout in planken tot het maken van sieraden van overgebleven materialen. Dus wees creatief en kijk wat je kunt bedenken of vinden!