Maak zelf een barkruk

Zo maak jij gemakkelijk zelf een barkruk

Zelf een barkruk maken is iets wat je makkelijk zelf kunt doen. Heb je overal gezocht naar een leuke barkruk, maar er nergens een kunnen vinden? Maak zelf een barkruk met behulp van de volgende stappen! Het is een leuk projectje en bovendien kun jij jouw DIY barkruk volledig naar smaak en wens ontwerpen.

Stap 1
Onthoudt dat zelf een barkruk maken wat tijd vergt, zeker als dit geheel nieuw is voor jou. Bepaal allereerst wat voor ontwerp je wilt. Er zijn verschillende design mogelijk. Bedenk hierbij ook in welke ruimte de kruk komt te staan. Bepaal de hoogte en breedte van de kruk.

Stap 2
Zorg ervoor dat je alle materiaal in huis hebt. Wil je een houten kruk? Zorg dan voor hout, een zaag en schroefjes. Wil je een kruk van ijzer of kunststof? Dan kan dit natuurlijk ook. Het leuke van een DIY barkruk maken is dat je de meest aparte dingen kan toevoegen aan jou ontwerp.

Stap 3
Nadat je dit hebt gedaan kies je de juiste indeling. Dit is zeer belangrijk. Een goede indeling maken zorgt ervoor dat het in elkaar zetten van de barkruk gemakkelijker verloopt. Begin als eerst met het vast monteren van het zitvlak. Hierna kun je gemakkelijk de andere delen bevestigen.

Stap 4
Controleer de stevigheid van elk stuk nadat je deze hebt bevestigd. Op deze manier kun je makkelijk corrigeren wat niet helemaal correct is gemonteerd.

Stap 5
Vergeet niet dat dit een DIY barkruk is. Je kan het dus alles geven wat je maar kunt bedenken. Dit kan een stoelleuning, armsteunen of zelf een voetsteun zijn. Kies je voor een voetsteun zet deze dat op tijd in elkaar. Afhangend van jouw ontwerp kan het zo zijn dat deze niet pas aan het eind gemonteerd kan worden.

Stap 6
Geef je barkruk ook een leuke kleur of misschien een bekleding. Neem in acht waar je de kruk zal plaatsen.

TIP: Een eigen barkruk maken hoeft niet veel geld te kosten. Je maakt er ook gemakkelijk een van bijvoorbeeld pallethout. Als je een klein budget hebt is het misschien de moeite waard om te kijken naar recyclebare items die jij kunt gebruiken. Het kan echt allemaal! Zo heb je nog steeds jouw eigen ontwerp, maar dan zonder dat je het risico loopt te veel de kosten in te gaan. WIN-WIN dus.

Maak zelf een barkruk en geniet van jouw eigen speciale ontwerp.