lasersnijden

Laseren als vervanging voor verspanen

BRM lasermachines worden ingezet als vervanging voor verspanende technieken. Verspanen is een algemene term voor het bewerken van materiaal door machines of met de hand. Er worden spanen van het basisproduct verwijderd waardoor het product kleiner wordt en van vorm verandert. Schaven, zagen, vijlen, slijpen en gutsen zijn allemaal voorbeelden van verspanende technieken. Onder andere hout en kunststoffen kunnen prima op die manier worden bewerkt.

Verschillende toepassingen

Verspanen wordt op verschillende manieren toegepast. Zagen, boren en beitels zijn een aantal van de scherpe gereedschappen die bij gebruikt worden. Dat moet op de juiste manier gebeuren om schade of verwondingen te voorkomen. Ronddraaiende gereedschappen kunnen zelfs in hun hoge tempo kledingstukken vastgrijpen, klemdraaien of kapot maken. De kans op ernstige ongelukken is aanwezig. Bij lasertechnologie is er geen sprake van verspanen. Geen scherpe rondvliegende hout- of kunststofspanen waarvoor uitgekeken moet worden. Opruimen en afvoeren van spanen is dus ook niet aan de orde. 

Tel uit je winst!

Door een lasermachine te gebruiken versnel je het productieproces enorm in vergelijking met klassiekere technologieën als frezen of zagen. Bij het snijden van acrylaat is de rand direct gepolijst. De afwerking is direct van hoogwaardige kwaliteit. Tel uit je tijdswinst!

Nog een voordeel is dat je bij gebruik van een lasermachine heel weinig snijverlies hebt. Op het werkoppervlak kun je de te snijden items heel exact en strak op elkaar plannen. Zo verdwijnt er veel minder kostbaar materiaal de prullenbak is. Snijlijnen kun je zelfs delen. Dan gebruik je één snijlijn voor twee aparte onderdelen en realiseer je een nog grotere besparing!

Uitstekende support en topservice.

Een lasermachine zorgt voor meer snelheid, meer nauwkeurigheid en minder snijverlies. Kortom: meer efficiëntie! Ideaal om je bedrijf op te schalen en te laten groeien. Je eindproduct heeft een constante kwaliteit die je in hoog tempo uit je machine kunt krijgen. Stabiele kwaliteit en moeiteloos productie draaien zonder storingen. Als er toch eens iets is, is BRM er. Met ons supportteam en onze topservice helpen we je snel op weg! Bel of mail ons. We vertellen je graag alle mogelijkheden.