baan vinden

Hoe vind je de baan die het beste bij jouw past?

Na jaren in trouwe dienst te zijn bij dezelfde baas, merk je dat je langzaam maar zeker een stuk minder plezier hebt in je werk dan vroeger het geval was. Waar je voorheen opgewekt en met plezier aan je dag begon, zie je er tegenwoordig steeds vaker tegen op om weer aan de slag te moeten gaan. Je dagelijks werkzaamheden zijn een routine geworden en de sleur van alledag maakt dat je er iedere maandag een stuk minder gemotiveerd aan een nieuwe werkweek begint. 

Het is tijd om iets te ondernemen en op zoek te gaan naar een oplossing, voordat je echt een hekel begint te krijgen aan je werk en een permanent slecht humeur deel gaat uitmaken van je bestaan. Op zoek gaan naar een nieuwe baan lijkt daarom de ideale manier om jezelf opnieuw te motiveren en je dag weer te voorzien van een invulling die je interesseert en bezig houdt. 

Na jaren werken in vaste dienst ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging

Op zoek gaan naar een nieuwe baan na jaren in dienst te zijn geweest bij een vaste baas, is daarnaast makkelijker gezegd dan gedaan. Stiekem heb je al wat nagevraagd, maar de vacatures installatietechniek liggen niet voor het oprapen. Je laat je echter niet uit het veld slaan en nieuwsgierig ga je op zoek naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt die aansluiten op jouw kennis en ervaring. 

Nadat je op een woensdagmiddag tijdens de lunch op het werk je hart hebt gelucht bij een collega, raad deze je aan om eens te kijken bij speciale bemiddelingsbureaus. Deze gespecialiseerde bureaus hebben een goed overzicht van specifieke vacatures per beroepsgroep en kunnen per regio nagaan welke vacatures er beschikbaar zijn voor bepaalde specialisaties. In het verleden heeft je collega via TDC groep wel eens een goede baan gevonden en hij is dan ook vol lof over de manier waarop zij proberen voor iedere vacature de juiste persoon te vinden.

Bemiddelingsbureaus vinden de juiste persoon voor de juiste vacature 

Het is namelijk belangrijk om er voor te zorgen dat de werkgever en de werknemer de juiste klik maken. Iemand kan qua profiel perfect voldoen aan de eisen van een vacature, maar als de persoonlijkheid van iemand niet aansluit bij de heersende bedrijfscultuur, zal een goede werkrelatie vaak niet van al te lange duur zijn. Het zorgvuldig afwegen of een kandidaat voldoet aan meer dan de technische eisen van een vacature is voor TDC groep dan ook doorslaggevend voordat een contract wordt opgesteld. 

Het is tegenwoordig gelukkig heel gewoon dat je er voor kunt kiezen om een beroep uit te voeren in vast dienstverband, als parttime medewerker, als flexwerker of zzp’er. Hierdoor heb je net wat meer vrijheid alvorens je jezelf opnieuw definitief vastlegt bij een vaste betrekking, alvorens je er zeker van bent dat de werkzaamheden van je nieuwe baan, je de benodigde uitdaging garanderen om voor een vast dienstverband te kiezen.

Ook voor tijdelijk werk kun je bij TDC Groep terecht

Gelukkig zijn er meerdere opties te vinden, ook als je op zoek bent naar tijdelijk werk. Zo kun bij TDC ook terecht als je bijvoorbeeld voor beperkte tijd wilt werken in de steigerbouw of horeca. TDC probeert altijd de juiste persoon voor de juiste vacature te vinden. Door middel van eenvoudig te gebruiken filters op de website van TDC kun je heel specifiek op zoek gaan naar voor jou interessante vacatures. Hier kun je naast opleidingsniveau en ervaring ook duidelijk maken in welke regio je op zoek bent naar een nieuwe baan.