multiplex platen

Hoe je multiplex kunt gebruiken in je woning

Vroeger werd multiplex vooral gebruikt op onzichtbare plekken, maar tegenwoordig zien we het steeds vaker gebruikt worden in interieurs. Niet verwonderlijk, want het hout, dat bestaat uit verschillende lagen die zijn verlijmd en tegen elkaar worden geperst, ziet er esthetisch erg mooi uit en past bijzonder goed in een modern interieur. Het is daarnaast ook relatief goedkoop en er is tegenwoordig zelfs speciaal bewerkt multiplex verkrijgbaar dat te gebruiken is in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Hieronder verschillende ideeën voor het gebruik van multiplex in je woning.

Multiplex gebruiken in de slaapkamer

Multiplex is ideaal voor in de slaapkamer! Vooral door de warme uitstraling past het erg goed in deze ruimte.  In een slaapkamer kun je eigenlijk zo wild gaan als je wil met multiplex, zolang je maar niet het gevoel krijgt dat je op een bouwplaats slaapt. Wissel dus bijvoorbeeld een multiplex bed, kast of nachtkastje af met andere meubels en leuke accessoires. Vaak is een combinatie met andere houtsoorten in de slaapkamer erg mooi en sfeervol.

In de badkamer

Zoals je hier boven al las, bestaat er tegenwoordig ook waterbestendige multiplex, die je dus in de badkamer kunt gebruiken, voor bijvoorbeeld een ombouw of voor kastjes.

Aangezien een badkamer ook vaak wat warmte kan gebruiken, omdat deze ruimte over het algemeen hoofdzakelijk wit is, kan multiplex de warmte brengen die een kille badkamer nodig heeft.

Multiplex in de woonkamer

Ook zie je multiplex steeds vaker in de woonkamer terug. Je kunt er namelijk goed mee werken, waardoor het makkelijk is om er bijvoorbeeld een boekenkast van te maken. Op internet kun je daarnaast een hoop voorbeelden vinden van loungehoeken die gemaakt zijn van multiplex. Online zijn hier een hoop instructievideo’s van te vinden, waardoor je niet eens meer heel handig hoeft te zijn om dit te kunnen. De hoek kan daarna naar eigen smaak worden ingericht met kussens of matrasjes.

Een trap van multiplex

In de gang kun je multiplex ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld de trap, een item wat normaal erg duur is. Een hele ruimte met deze soort hout bekleden is misschien wat veel, maar als je bijvoorbeeld een deel van een muur, of het plafond, of de genoemde trap hier mee bekleed, kun je de ruimte mooi breken.

Multiplex in de keuken

Ook in de keuken kun je subtiel gebruik maken van multiplex? Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kookeiland, of multiplex kastjes in een verder overwegend witte keuken. Niet alleen breekt het de witte wanden, maar het zorgt ook voor wat warmte.